ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România

ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris marţi, 19:22

O companie chineză a cumpărat pachetul majoritar al producătorului german de cabluri auto Leoni, care are mai multe unități de producție în România, cu mii de angajați, relevă datele analizate de Profit.ro.

VEZI AICI ȘI ULTIMA ORĂ Leoni, preluat recent de un miliardar austriac, declanșează concedieri în România din cauza prăbușirii pieței mașinilor electrice. Recent a și închis o fabrică din țară

Urmărește-ne și pe Google News

Antreprenorul austriac Stefan Pierer și LUXSHARE din China au convenit ca LUXSHARE să achiziționeze un pachet de 50,1% din LEONI AG, care anterior era deținută integral de Pierer. „A avea LUXSHARE ca partener strategic puternic va spori semnificativ competitivitatea LEONI pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”, a declarat Klaus Rinnerberger, CEO LEONI AG.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Roma taie banii pentru fabrica de baterii a Stellantis NV și Mercedes-Benz Group, speriată de încetinirea cererii pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI Roma taie banii pentru fabrica de baterii a Stellantis NV și Mercedes-Benz Group, speriată de încetinirea cererii pentru mașini electrice

Grace Wang, președinte și CEO al Luxshare Group: „Suntem încântați de potențialul acestui parteneriat. Combinând punctele noastre forte, nu numai că ne extindem prezența globală, ci și impulsionăm inovația și oferim o valoare mai mare clienților noștri.”

Cu această achiziție, compania chineză Luxshare, specializată în producția de conectori și electronică uto, va avea acces la o piață nouă, prin intermediul clienților Leoni.

Proprietarul Leoni, Stefan Pierer: „Cu Luxshare Group am găsit partenerul perfect pentru a asigura succesul pe termen lung al Leoni. Ambii acționari au demonstrat cum un model de afaceri puternic poate câștiga noi piețe pentru o companie.”

Premieră în Norvegia: pe șosele circulă mai multe mașini electrice decât modele pe benzină. „Tranziție istorică!” CITEȘTE ȘI Premieră în Norvegia: pe șosele circulă mai multe mașini electrice decât modele pe benzină. „Tranziție istorică!”

Într-o tranzacție separată, Time Interconnect Singapore, un joint venture nou înființat între subsidiarele Luxshare Luxshare-ICT și Time Interconnect Technology, preia 100% din zona de afaceri ACS (Automotive Cable Solutions) a Leoni AG. ACS va continua să se poziționeze ca producător independent de cabluri pentru vehicule.

Leoni are activități în România începând din 2000, având aproximativ 12.000 de angajați în 2024. Compania are unități de producție la Arad, în Bistrița și la Pitești.

FOTO Dacia lansează ediția specială Logan XX, la 20 de ani de la debutul celebrului model. Costă cu 10.000 de euro mai mult decât prima generație CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează ediția specială Logan XX, la 20 de ani de la debutul celebrului model. Costă cu 10.000 de euro mai mult decât prima generație

Alte „fabrici satelit” au fost deschide în Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu.

În 2016, centrul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca care coordonează 17 funcții corporate distincte. În total, Leoni are 10 fabrici în România, cu o suprafață totală de producție de 180.000 mp.

viewscnt
Afla mai multe despre
leoni
luxshare
leoni romania