Premier Energy revizuiește un contract de credit și își reduce dobânda

Premier Energy revizuiește un contract de credit și își reduce dobânda

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 07:30

Listată recent la cota Bursei de Valori București, compania Premier Energy și-a renegociat împrumutul cu J&T Banka, din Republica Cehă. Rambursări de credit de către o subsidiară a grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Premier Energy (PE) a revizuit contractul de împrumut în valoare de 80 de milioane euro cu J&T Banka, prin reducerea ratei dobânzii de la EURIBOR + 4.90% la EURIBOR + 3.75%, precum și reducerea plății anuale de amortizare de la 10 milioane de euro la 6 milioane de euro intrând in vigoare cu plata ratelor aferente imprumutului începând cu anul 2025.

Adițional, data scadenței împrumutului a fost extinsă de la 30 iunie 2027 la 29 iunie 2029. Ca parte a acestei revizuiri, Premier Energy PLC a efectuat o rambursare anticipată a împrumutului în valoare de 10 milioane de euro. Rambursarea anticipată împreună cu rata programată (plată amortizată) scadentă la 30 iunie 2024 de 10 milioane euro, valoarea ramasă de plătit aferentă împrumutului va fi redusă la 60 de milioane euro începând cu sfârșitul acestei luni.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Facilitatea J&T a fost securizată în trecut cu o garanție corporativă din partea Emma Alpha Holdings Ltd, precum și o ipotecă asupra acțiunilor Premier Energy PLC deținute de Emma Alpha Holdings Ltd. ca parte a ofertei publice inițiale, care s-a materializat prin listarea la BVB la data de 28 mai 2024, garanția corporativă și ipoteca asupra acțiunilor Premier Energy PLC au fost eliberate în schimbul unui acord de constituire a unei garanții asupra celor 92,74% din acțiunile deținute de Premier Energy PLC în Joseco Holdings Co. Limited, precum și 100% din acțiunile pe care le deține în Ligatne Limited. Aceste angajamente privind acțiunile vor fi stabilite în următoarele săptămâni.

Adițional, Ecoenergia, subsidiara grupului Premier Energy, a rambursat integral liniile de credit contractate de la Vista Bank (Romania) S.A. și Credit Agricole Bank Romania S.A. Liniile de credit în valoare totală de 22 de milioane euro mai aveau aproximativ 15 milioane euro sold înainte de rambursarea integrală.

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!” CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!”

Decizia de a revizui facilitatea de împrumut cu J&T Banka, precum și rambursarea anticipată a împrumuturilor primite de către Ecoenergia de la Vista Bank si Credit Agricole Bank România se aliniază cu strategia Grupului de a optimiza structura capitalului și de a spori valoarea pentru acționari.

Premier Energy s-a listat la cota pieței reglementate a Bursei de Valori Bcuurești la sfârșitul lunii mai, în urma unei oferte publice inițiale în valoare de 695,07 milioane lei (139,69 milioane euro). La ultimul preț de închidere, de 21,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a furnizorului de electricitate se ridică la 2,62 miliarde lei (527 41 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
bursa
bvb
credit