Partners Financial Services cumpără noi acțiuni la Transilvania Broker de Asigurare, devenind acționar majoritar

Partners Financial Services cumpără noi acțiuni la Transilvania Broker de Asigurare, devenind acționar majoritar

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 19:06

Compania cehă Partners Financial Services cumpără noi acțiuni la Transilvania Broker de Asigurare, devenind acționar majoritar,  prin tranzacția anunțată anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania și-a majorat participația de la 4,99 % la 32,89 %.

Profit.ro a anunțat anterior două transferuri speciale, în care au fost schimbate 1,39 milioane de acțiuni ale Transilvania Broker de Asigurare (TBK), reprezentând 27,90% din totalul titlurilor. Astfel de pachete nu pot avea decât fondatorii Gabriel Login și Niculae Dan, înregistrați la sfârșitul anului trecut cu 36,12% din titluri și, respectiv 20,67% din acțiuni.

De la un “finanțator aproape nesemnificativ”, populația ajunge să asigure 10% din împrumuturile Guvernului. Cât este stocul de datorie deținut de cetățenii români CITEȘTE ȘI De la un “finanțator aproape nesemnificativ”, populația ajunge să asigure 10% din împrumuturile Guvernului. Cât este stocul de datorie deținut de cetățenii români

Schimburile au fost efectuate la prețul de 19,00 lei/acțiune, cu 6,74% peste referință, ceea ce ridică valoarea acestora la 26,50 milioane lei și capitalizarea aferentă la 95,00 milioane lei (19,09 milioane euro).

Partners Financial Services este pe piață din 2007, furnizând servicii de produse financiare printr-o rețea de consilieri financiari și sucursale fizice ale Partners Market. Aparține grupului financiar Partners, format din mai multe companii și care s-a extins în Slovacia în 2021 sub brandul Simplea. 

Afacerile anuale ale companiei sunt de circa 100 milioane euro.

Transilvania Broker de Asigurare, intermediar din Top 5, a închis primul trimestru al acestui an cu venituri totale de 25,372 milioane de lei și un rezultat net pozitiv de 851.800 lei, generate de un volum de prime de asigurare intermediate de 223,856 milioane de lei, cu 3,8% mai mic decât în aceeași perioadă a anului anterior, trimestrul I al anului 2023.

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro). Atunci a fost pus în vânzare un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transilvania broker
hidroelectrica
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica