Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra

Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra

Sursa foto: Andrey Shtanko | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 18:33

După OMV Petrom și Romgaz, Fondul Proprietatea renunță la rândul său la listarea duală.

Administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), compania americană Franklin Templeton, a convocat pentru data de 2 decembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv un vot privind delistarea certificatelor globale de depozit (GDR) emise de The Bank of New York Mellon având ca activ suport titlurile Fondului de pe piața specializată de la Londra, unde se află de la jumătatea deceniului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Mutarea vine în contextul în care lichiditatea a migrat natural către Bursa de Valori București și, în același timp, FP a devenit o entitate mai mică, prin vânzarea în ofertă publică primară derulată în vara anului 2023 a pachetului de 19,95% din acțiunile Hidroelectrica (H2O) pentru suma de 9,28 miliarde lei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă CITEȘTE ȘI Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă

Americanii de la Franklin Templeton au fost în permanență partizanii listării duale ca mijloc de maximizare a valorii acționarilor prin expunerea la categorii tot mai largi de investitori, lucru valabil atât pentru acțiunile proprii, cât și pentru titlurile aflate în portofoliul său.

Mutarea de acum vine și în contextul unor replieri mai largi în care cea din urmă mișcare a fost realizată de Romgaz (SNG) care părăsește aceeași piață de la Londra până la sfârșitul anului, după un răstimp de peste 10 ani de prezență.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton
bvb
bursa
romgaz
londra
omv petrom