Cotațiile futures din SUA și dolarul cresc după dezbaterea Biden-Trump

Cotațiile futures din SUA și dolarul cresc după dezbaterea Biden-Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:44

Cotațiile acțiunilor americane și dolarul au crescut la începutul tranzacțiilor din Asia, după ce candidații la alegerile prezidențiale din 2024, Joe Biden și predecesorul său Donald Trump, s-au contrazis în prima lor dezbatere față în față, Trump fiind considerat ca având o prestație mai puternică decât adversarul său democrat, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Deși mai sunt patru luni până la alegeri, investitorii anticipează că o președinție Trump ar însemna impozite mai mici pentru corporații, relații comerciale mai dure și, prin urmare, prețuri mai mari ale acțiunilor și randamente ale obligațiunilor, scrie News.ro.

VIDEO Joe Biden vs. Donald Trump. Cine a câștigat? Biden a avut poticneli și a fost răgușit. Biden către Trump: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Joe Biden vs. Donald Trump. Cine a câștigat? Biden a avut poticneli și a fost răgușit. Biden către Trump: "Tu ești fraierul. Tu ești ratatul". Trump: Putin a invadat Ucraina din cauza incompetenței lui Biden

"Indicii Wall Street au crescut în ultima oră, ceea ce ar putea fi interpretat ca un semn că Trump a avut cele mai bune argumente - după cum știm cu toții, el este prietenos cu Wall Street", a declarat Matt Simpson, analist principal de piață la City Index din Brisbane.

Dolarul american a crescut la un maxim al ultimelor 10 zile față de peso-ul mexican și a urcat față de alte monede sensibile din comerț, inclusiv dolarul canadian .

Contractele futures pe acțiuni înregistrau câștiguri pe măsură ce dezbaterea avansa, S&P 500 E-minis crescând cu 0,3% și Nasdaq 100 E-minis cu 0,46%.

Indicele de referință CSI300 din China a crescut cu 0,4%, în timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a rămas stabil, în timp ce contracandidații la președinția SUA dezbăteau problema tarifelor impuse Chinei, Trump criticându-l pe Biden pentru că nu face mai mult în acest sens.

Biden, care uneori a părut răgușit și ezitant, s-a poticnit de mai multe ori în prima jumătate de oră a dezbaterii. Trump a lansat atac după atac, inclusiv cu privire la gestionarea economiei de către Biden, deși cei care verifică adevărul afirmațiilor lui au considerat multe dintre comentariile sale drept înșelătoare sau false.

Biden a recunoscut că inflația a dus la creșterea substanțială a prețurilor față de începutul mandatului său, dar a spus că merită credit pentru că a pus "lucrurile la punct din nou" după pandemia de coronavirus.

Trump a afirmat în schimb că a supervizat "cea mai mare economie din istoria țării" înainte de pandemie și a spus că a luat măsuri pentru a preveni adâncirea și mai mare a căderii libere a economiei.

Curtea Supremă a SUA blochează lupta împotriva poluării aerului CITEȘTE ȘI Curtea Supremă a SUA blochează lupta împotriva poluării aerului

Karl Schamotta, strateg șef de piață la compania de plăți Corpay din Toronto, consideră că Biden a avut o "prestație dezastruoasă" care a declanșat o creștere puternică a șanselor unei victorii a lui Trump. "Acest lucru se traduce printr-o cădere a monedelor sensibile la comerț", a spus el.

Atât Biden, cât și Trump au favorizat o poziție comercială dură prin impunerea sau amenințarea cu impunerea de tarife, în special asupra mărfurilor din China. Dar investitorii sunt reticenți cu privire la impactul tarifelor asupra inflației.

Piața de predicții online PredictIt pentru alegerile prezidențiale generale din 2024 arată că șansele lui Biden au scăzut la 39% de la 45% cu o zi înainte, în timp ce șansele lui Trump au crescut la 61% de la 55%.

Randamentele Trezoreriei SUA au crescut ușor.

Analiștii de la JPMorgan au remarcat că echipa lui Trump a propus tarife pe scară largă pentru importuri, ceea ce ar ridica prețurile, în timp ce restricțiile privind imigrația ar pune presiune în sus asupra salariilor, iar reducerile fiscale prelungite ar crește probabil datoria publică. "Investitorii se protejează împotriva unei orientări mai izolaționiste în Statele Unite după alegerile din noiembrie", a declarat Schamotta de la Corpay.

Cu toate acestea, unii investitori au avertizat că nu trebuie să se acorde prea multă importanță evoluției futures pe piața bursieră. "Suntem în primele zile și mai avem mult de așteptat. Nu presupuneți un rezultat", a declarat Tim Ghriskey, senior portfolio strategist la Ingalls & Snyder.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
cotatii futures