Donație record de 5,3 miliarde de dolari a lui Warren Buffett către 5 organizații caritabile

Donație record de 5,3 miliarde de dolari a lui Warren Buffett către 5 organizații caritabile
Profit.ro
Profit.ro
scris sâmbătă, 11:48

Warren Buffett a făcut vineri cea mai mare donație anuală de până acum, oferind 5,3 miliarde de dolari sub formă de acțiuni Berkshire Hathaway către cinci organizații caritabile, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Legendarul investitor, care împlinește 94 de ani în august, a convertit 8.674 dintre acțiunile sale de clasă A Berkshire pentru a dona peste 13 milioane de acțiuni de clasă B, potrivit unui comunicat de vineri, citat de News.ro.

Un total de 9,93 milioane de acțiuni au mers către Fundația Bill & Melinda Gates, restul fiind către Fundația Susan Thompson Buffett, numită după regretata primei sale soții, și cele trei organizații de caritate conduse de copiii săi Howard, Susan și Peter Buffett.

Afacerea din România ridică puternic IT Genetics CITEȘTE ȘI Afacerea din România ridică puternic IT Genetics

”Oracolul din Omaha” s-a angajat să doneze averea pe care a construit-o prin Berkshire, conglomeratul cu sediul în Omaha, Nebraska, pe care a început să-l conducă în 1965.

Buffett a făcut donații anuale celor cinci organizații caritabile din 2006. După donațiile de vineri, Buffett deține 207.963 de acțiuni Berkshire A și 2.586 de acțiuni B, în valoare de aproximativ 130 de miliarde de dolari.

Nou trust caritabil

Într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Buffett a clarificat că, după moartea sa, averea enormă pe care a acumulat-o în urma construirii conglomeratului unic va fi direcționată către un nou trust caritabil, supravegheat de cei trei copii ai săi.

”Ar trebui folosit pentru a ajuta oamenii care nu au fost la fel de norocoși ca noi”, a spus el pentru WallStreet Jurnal.

”Sunt opt ​​miliarde de oameni în lume, iar eu și copiii mei am fost în cei mai norocoși 100 din 1% sau ceva de genul. Există o mulțime de moduri de a ajuta oamenii.”

Buffett a spus anterior că cei trei copii ai săi sunt executorii testamentului său, precum și administratori numiți ai trustului caritabil care va primi peste 99% din averea sa.

El a declarat pentru WSJ că Fundația Bill & Melinda Gates nu va mai primi donații după moartea sa.

Buffett a demisionat din funcția de administrator al Fundației Gates în iunie 2021, în mijlocul divorțului dintre Bill și Melinda Gates.

La întâlnirea anuală a lui Berkshire din mai, Buffett le-a vorbit cu sinceritate acționarilor despre un viitor când el nu mai este la conducere, arătând uneori solemn în timp ce se gândea la vârsta sa înaintată și reflectând asupra regretatului său prieten și partener de afaceri Charlie Munger.

Join UP! numește un CEO interimar în România și lansează angajări CITEȘTE ȘI Join UP! numește un CEO interimar în România și lansează angajări

Greg Abel, vicepreședinte pentru operațiuni non-asigurări la Berkshire, a fost numit succesorul lui Buffett și și-a asumat cea mai mare parte a responsabilității conglomeratului.

Buffett a spus anterior că testamentul său va fi făcut public după moartea sa.

”După moartea mea, dispunerea bunurilor mele va fi o carte deschisă – nu trusturi ”imaginative” sau entități străine pentru a evita controlul public, ci mai degrabă un simplu testament disponibil pentru inspecție la Tribunalul din comitatul Douglas”, a spus Buffett în noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
donație
record