CONFIRMARE Bursa decide prelungirea mandatului de director general al lui Adrian Tănase

CONFIRMARE Bursa decide prelungirea mandatului de director general al lui Adrian Tănase

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 18:36

Pentru a da răgaz procesului de recrutare pentru poziția de director general pentru o perioadă de 4 ani, mandatul lui Adrian Tănase a fost prelungit, chiar până în luna iunie a anului viitor. Profit.ro obținse informații cu privire la o astfel de prelungire, pentru un răstimp de 6 luni.

Adrian Tănase are decizia din partea Consiliului Bursei de Valori București pentru prelungirea până la data de 30 iunie 2025 a mandatului de CEO al operatorului de piață BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Acțiunile Nebius, desprinsă din Yandex Rusia, au scăzut puternic în prima zi pe Nasdaq după invadarea Ucrainei CITEȘTE ȘI Acțiunile Nebius, desprinsă din Yandex Rusia, au scăzut puternic în prima zi pe Nasdaq după invadarea Ucrainei
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Exercitarea acestuia se va face după primirea de către Tănase a avizului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care este foarte probabilă având în vedere că directorul Bursei a primit numeroase autorizări din partea supraveghetorului pieței în ultimii 15 ani.

Această prelungire ar urma să fie ultima dintr-o secvență de reînnoiri de mandat pe termene restrânse în ultimi 2 ani. BVB a inițiat procesul de recrutare pentru poziția respectivă pentru care a desemnat firma de „executive search”, Amrop România. Aceasta urmează să selecteze persoane cu experiență în conducerea executivă a companiilor, din care Consiliul Bursei să aleagă persoana potrivită. Actualul director general Adrian Tănase dorește să continue și se numără printre persoanele care se află în procesul competitiv de recrutare.

Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă CITEȘTE ȘI Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă

Demersurile de selecție oricum ar fi urmat să se prelungească dincolo de termene în care directorul general să poată obține în timp util avizul necesar de la reglementatorul ASF. Acesta este contextul în care cel mai probabil că mandatul directorului Tănase a fost prelungit de board într-un termen chiar mai generos decât cel de 3-6 luni despre care aflase Profit.ro de la surse din interiorul instituției. Timpul dă răgaz procesului de recrutare, negocierilor cu persoana aleasă și etapei de autorizare, astfel încât acestea să se poată desfășura fără a fi precipitate.

Amrop România deja derulează procesul de selectare a potențialilor candidați, iar din aceștia boardul se va opri la o listă scurtă de 5 persoane (număr orientativ), din care va fi ales directorul general, de data aceasta pentru 4 ani, în contrast cu prelungirile de mandat succesive din 2022 până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
adrian tanase