CONFIRMARE Teilor Holding a venit iar cu obligațiuni și atrage 22 milioane lei

CONFIRMARE Teilor Holding a venit iar cu obligațiuni și atrage 22 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:49

Compania care operează lanțul Teilor atrage 22 de milioane de lei de la investitorii BVB într-o nouă emisiune de obligațiuni.

Operațiunea a fost anunțată anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cu licitații întârziate în PNRR, afacerile Restart Energy One se prăbușesc CITEȘTE ȘI Cu licitații întârziate în PNRR, afacerile Restart Energy One se prăbușesc
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un total de 105 investitori profesionali și calificați au participat la această ofertă. Obligațiunile corporative denominate în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, o maturitate de 5 ani și o rată fixă a dobânzii de 9,5%, cu plăți semestriale ale cupoanelor.

Compania anticipează că cele 74.160 de obligațiuni denominate în lei, cu o valoare totală de peste 7,4 milioane lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului, sub simbolul TEI29.

Obligațiunile denominate în euro au o valoare nominală de 100 euro pe obligațiune, o maturitate de 5 ani și o rată fixă a dobânzii de 8,5%, plătibilă la fiecare șase luni. Cele 29.275 de obligațiuni denominate în euro, în valoare totală de 2,9 milioane euro, vor fi listate pe piața AeRO sub simbolul TEI29E, simultan cu obligațiunile denominate în lei.

Electromagnetica scoate la vânzare activitatea de producere stații de încărcare vehicule electrice. Bilanț-dezastru la S1 - GRAFIC CITEȘTE ȘI Electromagnetica scoate la vânzare activitatea de producere stații de încărcare vehicule electrice. Bilanț-dezastru la S1 - GRAFIC

Cele 22 de milioane de lei atrase de la investitori vor fi distribuite între cele două segmente majore ale Grupului pentru a susține pe de o parte consolidarea rețelei de magazine de bijuterii ale TEILOR SRL în piețele cheie și extinderea noului brand de lux sustenabil, DAAR, iar pe de altă parte, deschiderea de noi agenții pentru grupul de companii MoneyGold, oferind capital de lucru pentru aceste locații și realizând investiții menite să crească cota de piață în România.

Mircea Varga, Președinte al Consiliului de Administrație: „Suntem recunoscători tuturor investitorilor pentru încrederea acordată în viziunea și performanța TEILOR Holding. Piața de capital din România continuă să ofere oportunități valoroase pentru companiile orientate spre creștere accelerată, iar succesul acestui al doilea plasament privat subliniază recunoașterea puternică a brandurilor TEILOR și MoneyGold în rândul investitorilor locali. De asemenea, confirmă planurile noastre strategice de dezvoltare.

Tokyo Metro – Cel mai mare IPO din Japonia în ultimii șase ani pentru operatorul metroului din capitala niponă CITEȘTE ȘI Tokyo Metro – Cel mai mare IPO din Japonia în ultimii șase ani pentru operatorul metroului din capitala niponă

Cu capitalul atras, ne vom concentra pe consolidarea prezenței TEILOR pe plan local, extinderea brandului DAAR și sporirea prezenței MoneyGold pe piața din România. În continuare, vom acorda prioritate resurselor în zonele cu cel mai mare potențial de creștere, ceea ce va permite Grupului să ofere produse și servicii de top – de la produsele de lux TEILOR și bijuteriile sustenabile ale DAAR până la serviciile financiare și de retail diversificate oferite de MoneyGold."

Teilor Holding are deja listate, de la finele anului 2021, pe piața AeRO a Bursei de Valori București 2 emisiuni de obligațiuni corporative, ambele având maturitate în anul 2026. Emisiunea denominată în moneda unică europeană are o valoare de 6,27 milioane euro (TEI26E) și o dobândă fixă de 5,75%, iar emisiunea în moneda națională este de 14,00 milioane lei și are un cupon anual al dobânzii fix, de 8,25%. Ambele se tranzacționează sub valoarea nominală.

Teilor este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 25 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria și Cehia, TEILOR deține 65 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de eCommerce teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg.

Artego Târgu-Jiu – scădere drastică de profit. Ce reclamă compania CITEȘTE ȘI Artego Târgu-Jiu – scădere drastică de profit. Ce reclamă compania

Colecțiile Teilor includ bijuterii din aur, precum și bijuterii încrustate cu diamante și pietre prețioase adaptate dorințelor clienților. Invest Intermed GF IFN, care operează sub brandul MoneyGold, oferă servicii de finanțare în sistem de împrumut cu gaj, exclusiv pentru persoane fizice.

Teilor Invest Exchange, care operează sub brandul MoneyGold, a fost înființată în 2012 și se concentrează pe activitatea de schimb valutar și transfer de bani. Activitatea companiei se desfășoară prin intermediul unei rețele de agenții care însumează 89 de locații pe teritoriul României.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
teilor
tradeville
obligatiuni
bvb
bursa