BVB lansează robotul de conversație Q

BVB lansează robotul de conversație Q

Sursa foto: Andrey Suslov | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris luni, 11:16

Un asistent virtual de pe portalul BVB va răspunde întrebărilor pe care cei interesați de investițiile bursiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Bursa de Valori București lansează asistentul virtual Q, soluție digitală bazată pe Inteligență Artificială, pentru a răspunde întrebărilor celor care vor să afle mai multe despre investițiile la bursă. Acest proiect își propune să devină, într-un orizont de timp de aproximativ un an, o resursă importantă și cuprinzătoare cu informații cât mai relevante despre investițiile la bursă.

Acțiunile platformei sociale a lui Donald Trump s-au prăbușit CITEȘTE ȘI Acțiunile platformei sociale a lui Donald Trump s-au prăbușit

Asistentul virtual Q poate fi accesat de pe site-ul bursei, este disponibil doar în limba română și capabil în acest moment să răspundă la o serie de întrebări des întâlnite: modalitatea de deschidere a unui cont de tranzacționare, lista intermediarilor, informații de bază despre companiile listate și noțiuni de bază despre bursă. 

Chatbot-ul este în prezent în stadiul de învățare progresivă, astfel încât utilizatorii sunt încurajați să îi adreseze cât mai multe întrebări, pentru ca acesta să înțeleagă nevoile pe care le au la nivel informațional. Fiind în proces de învățare, este posibil ca asistentul Q să nu ofere răspunsuri în totalitate precise. Ulterior, răspunsurile oferite de chatbot vor fi verificate de o echipă dedicată pentru acuratețe și pentru îmbunătățirea procesului de învățare.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

„Continuăm eforturile digitale pentru a răspunde nevoilor comunității de investitori locali într-o lume în care accesul rapid la informații este absolut esențial”, spune Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București. „Ne dorim ca prin această primă versiune a soluției digitale Q să facem noțiunile despre investiții și piață de capital mai accesibile și mai ușor de înțeles. Lansarea lui Q este un nou demers dedicat celor preocupați de educația financiară care își doresc să învețe mai multe despre alternativele de gestionare a economiilor.”

Asistentul virtual Q este dezvoltat împreună cu DRUID  - platformă end-to-end pentru construirea de aplicații conversaționale de afaceri bazate pe inteligență artificială. 

DRUID este o platformă end-to-end pentru construirea de aplicații conversaționale de afaceri bazate pe inteligență artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
druid