Un român a fost arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu. El susține că a vrut, de fapt, să îl stingă

Un român a fost arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu. El susține că a vrut, de fapt, să îl stingă
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 12:57

Un cetățean român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv în Grecia, după ce a fost acuzat de provocarea unui incendiu, sâmbăta trecută în Rafina, în estul regiunii Attica. Suspectul neagă însă că ar fi provocat incendiul și susține că se afla în zonă deoarece încerca să îl stingă, relatează Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Însă același suspect a mai fost arestat pentru incendiere în aceeași zonă în două rânduri luna trecută și a reușit să scape cu o amendă, potrivit agenției de presă Atena-Macedonia, care nu a oferit detalii suplimentare, scrie News.ro.

Abia de acum - vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat, interzisă în UE. Mulți consumatori sunt deja nemulțumiți CITEȘTE ȘI Abia de acum - vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat, interzisă în UE. Mulți consumatori sunt deja nemulțumiți

De data aceasta, însă, autoritățile au adăugat o acuzație de punere în pericol și au obținut arestarea lui preventivă.

Incendiile de vegetație sunt frecvente în Grecia în timpul verii. Dar vremea mai caldă, mai uscată și mai vântoasă, pe care oamenii de știință o leagă de efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvența și intensitatea acestora.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat luni că țara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetație, care sunt favorizate de seceta prelungită și de vânturi neobișnuit de puternice. În weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendiu