ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari

ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari
Marius Oncu
Marius Oncu
scris miercuri, 02:18

ANAF încearcă să vândă acțiuni ale persoanelor executate silit pentru datorii către stat. Potrivit documentelor analizate de Profit.ro, după tentativa de la începutul lui 2023, ANAF pare că a schimbat acum abordarea și a separat participațiile cu valoare mare într-un pachet, pe care vrea să îl vândă acum, în timp ce participațiile mici au fost lăsate deoparte, inclusiv acțiuni reziduale primite de români în procesul Marii Privatizări din anii '90. Acestea din urmă au în general valori mai mici și sunt mai greu de vândut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, ANAF caută acum brokeri care să îi intermedieze vânzarea a circa 14 milioane de acțiuni, cu o valoare (calculată la mijlocul lunii aprilie în funcție de cotațiile de la BVB), de 40,6 milioane lei.

Numărul simbolurilor luate în calcul pentru vânzare este de numai 10, conform datelor Profit.ro.

DOCUMENT Măsuri fiscale: modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile – proiect CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsuri fiscale: modificări la e-TVA. Apare notificare de conformare ce se va depune în 20 de zile – proiect

Pentru comparație, la începutul anului trecut, când Profit.ro a scris despre precedenta încercare a Fiscului de a vinde acțiuni listate ale datornicilor, ANAF dorea să vândă circa 55 de milioane de acțiuni, cu o valoare calculată la momentul respectiv de 41 milioane lei. În plus, numărul simbolurilor luate în calcul pentru vânzare era de 100.

Un aspect important a dispărut acum din solicitările pe care ANAF le avea față de brokerii interesați să tranzacționeze pentru Fisc, ceea ce ar putea face atractiv noul demers.

Proiect - Clarificări la TVA pentru ambalajele din Sistemul de Garanție-Returnare și restricții pentru controlul comerțului online cu tutun neaccizat CITEȘTE ȘI Proiect - Clarificări la TVA pentru ambalajele din Sistemul de Garanție-Returnare și restricții pentru controlul comerțului online cu tutun neaccizat

ANAF a renunțat să mai precizeze că este interesată de vânzarea, alături de participații mai mari, a pachetelor de acțiuni reziduale primite de români în procesul Marii Privatizări din anii '90 și pentru care există o decizie de condamnare definitivă cu executare. Această precizare, care ar fi îngreunat activitatea de vânzare, se regăsea în documentele din urmă cu un an și jumătate.

Profit.ro a prezentat anul trecut o serie de participații sechestrate de la datornicii către stat, printre care se aflau acțiuni la Prospecțiuni, Banca Transilvania, Aerostar, BRD, Conpet, etc.

ANAF estimează valoarea unui contract cu o firmă de brokeraj, pentru a vinde cele circa 14 milioane de actiuni, la 187.000 de lei, și caută un comision cât mai mic.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
bvb
bursa de valori bucureti
actiuni
executare silită
brokeri