Fulgerele declanșează incendii de vegetație pe insula Thassos

Fulgerele declanșează incendii de vegetație pe insula Thassos
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 12:51

Fulgere puternice au declanșat două incendii pe insula Thassos, la o zi după ce pompierii au adus sub control incendiile de vegetație, alimentate de vânturi neobișnuit de puternice, izbucnite pe alte două insule din Grecia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Peste 32 de pompieri asistați de 13 autospeciale, un avion și două elicoptere încercau miercuri să stingă flăcările care devorau zone împădurite, pe două fronturi, pe insula din nordul Mării Egee, la 306 kilometri nord de capitala Atena, scrie Agerpres.

FOTO Lemet continuă extinderea CITEȘTE ȘI FOTO Lemet continuă extinderea

Potrivit oamenilor de știință, incendiile de vegetație au devenit mai frecvente și mai devastatoare în Grecia în ultimii ani pe fondul schimbărilor climatice, perturbând frecvent turismul din perioada estivală, când milioane de persoane se îndreaptă spre insulele din această țară.

În mod normal, ploile ar fi o binecuvântare în zonele în care nu au fost înregistrate precipitații de câteva luni, însă fulgerele care le-au însoțit au înrăutățit situația în Thassos.

Serviciul de Protecție Civilă al Greciei a avertizat că unt așteptate alte fenomene meteorologice neobișnuite, anunțând furtuni însoțite de numeroase fulgere și grindină. Centrul și nordul Greciei ar urma să fie cele mai afectate.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat asupra unei veri periculoase în ceea ce privește incendiile de vegetație, ca urmare a unei secete prelungite.

Anul trecut, incendiile forestiere au ucis 20 de persoane în nordul țării și au condus la evacuarea a 19.000 de persoane din insula Rodos.

Pentru a aduce rapid sub control incendiile de vegetație, țara mediteraneană utilizează din ce în ce mai mult drone, care ajută la monitorizarea regiunilor forestiere.

Aproximativ 240 de pompieri din țări precum Bulgaria, Malta, Moldova și România vor fi desfășurați pentru a suplimenta personalul pentru stingerea incendiilor din Grecia, din iulie până în septembrie, a declarat marți Ministerul Protecției Civile într-un comunicat.

Zeci de incendii s-au declanșat în weekend în Grecia, dintre care două în apropiere de capitala Atena.

Marți, echipele de intervenție, asistate de aeronave pentru stingerea incendiilor, s-au luptat, de asemenea, cu flăcările pe mai multe insule, precum Kos, Chios și Creta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
thassos
fulgere
incendii