Fly Lili a suspendat vânzarea de bilete de la Sibiu și amână zborurile de la Brașov

Fly Lili a suspendat vânzarea de bilete de la Sibiu și amână zborurile de la Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 13:00

Compania aeriană sibiană Fly Lili spune că din cauza lipsei de forță de muncă, noile sale aeronave nu au putut parcurge toate etapele birocratice care preced operarea acestora pe diferite rute. Prin urmare, zborurile de pe aeroportul din Brașov au fost anulate până la jumătatea lunii, în timp ce cursele de la Sibiu sunt amânate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Aeronavele Fly Lili nu au putut fi înscrise, încă, în registrele Centrului de Operații Aeriene (AOC), motiv pentru care s-a produs o serie întreagă de anulări și reprogramări ale zborurilor acestei companii. Ai cărei reprezentanți dau vina pe lipsa forței de muncă, arată Turnul Sfatului.

FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune CITEȘTE ȘI FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune

„Industria aviatică se confruntă cu o criză globală, cea mai importantă fiind lipsa forței de muncă calificate atât pentru companiile aeriene, cât și pentru furnizorii care asigură întreținerea sau alte categorii de servicii care susțin industria aviatică. Din acest motiv, introducerea în AOC a aeronavelor durează mai mult decât am estimat. De la momentul deciziei de a lansa zborurile regulate, întreaga noastră echipă de specialiști a depus eforturi foarte mari pentru a avea aeronavele apte de zbor, dar acest lucru nu a fost posibil. Am încercat să închiriem și alte aeronave care să susțină operarea regulată până la finalizarea introducerii acestora în AOC, dar din păcate nu există disponibilitate în Europa”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții companiei.

Ca urmare a acestei situații, reprezentanții Fly Lili spun că au anulat toate cursele de la Brașov până în data de 14 iulie, când acestea vor fi reluate „conform programului de zbor”.

În ceea ce privește zborurile de la Sibiu către Roma, Milano, Barcelona, Stuttgart și Nürnberg, acestea ar fi trebuit să fie operaționale începând cu 21 iulie, dar lucrurile se amână fără o dată certă. Deocamdată, cei de la Fly Lili spun că au suspendat vânzarea de bilete. Pentru cele cinci rute mai sus menționate, Fly Lili a început să vândă bilete din luna mai. „Ca să nu mai întâmpinăm probleme similare ca la Brașov, și în cadrul bazei operaționale din Sibiu, unde ne pregătim să includem o nouă aeronavă în operațiunile noastre, proces ce  necesită parcurgerea acelorași etape, am decis să suspendăm temporar vânzarea biletelor pentru zborurile din Sibiu. În acest sens, lucrăm intens la revizuirea orarului de zbor al bazei noastre operaționale Sibiu si la a identifica cele mai eficiente soluții. Astfel, în următoarele zile, pasagerii noștri vor fi notificați cu privire la eventuale modificări sau reprogramări ale zborurilor lor”, transmit reprezentanții companiei în comunicatul amintit.

Numărul firmelor dizolvate, în creștere CITEȘTE ȘI Numărul firmelor dizolvate, în creștere

„Dificultățile întâmpinate în parcurgerea acestor etape nu fac parte din planul nostru”, transmit reprezentanții companiei de zboruri. Iar celor care au cumpărat deja bilete, Fly Lili le promite fie reprogramarea, fie returnarea banilor. „Dacă în urma anulărilor doriți reprogramarea zborurilor sau rambursarea integrală, puteți completa formularul dedicat de pe site-ul nostru sau puteți suna în call-center, unde colegii noștri vă vor ajuta cu soluționarea cererilor. (…) Ne dorim să creștem, însă pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul împreună cu pasagerilor noștri. Ne pregătim și să vă oferim o experiență de călătorie cât mai plăcută și sigură. Ne cerem scuze pentru toate inconveniențele create”, mai transmit reprezentanții societății.

Fly Lili a început să efectueze zboruri din aprilie 2023, iar în prezent mai operează doar zboruri charter din România spre destinații de vacanță din Turcia și Tunisia. Din 20 mai 2023, în anumite zile ale săptămânii, aceasta mai operează zboruri din Antalya (Turcia) spre destinații din Europa pentru compania turcă Southwind Airlines.

viewscnt
Afla mai multe despre
fly lili
avion
zboruri
bilete