Bursa românească își reia declinul. Noi minime locale

Bursa românească își reia declinul. Noi minime locale

Sujrsa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris miercuri, 19:48

Pe fondul unui val de vânzări la New York Stock Exchange atinge cele mai coborâte niveluri de la începutul verii până în prezent.

Climatul din piețele financiare internaționale rămâne unul de incertitudini, optimismul antrenat în vară de perspectiva unei secvențe de reduceri de dobânzi la Rezerva Federală Americană fiind amendat de pusee de vânzare. Presiunea în sens negativ s-a resimțit și azi la BVB, într-un context regional în care și indicele WIG20 de la Varșovia s-a întors într-o zonă a minimelor locale.

Urmărește-ne și pe Google News

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au dat tonul deprecierilor, cu un recul de 1,43%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 12,03 milioane lei. În aceeași notă, titlurile OMV Petrom (SNP) au pierdut 1,80%, până la prețul de 0,7100 lei/acțiune, pe schimburi de 4,19 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 1,81%, până la prețul de 0,3900 lei/acțiune, pe o activitate de 3,69 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Cu contracte decalate, Foraj Sonde Videle afișează afaceri și profit net în scădere la S1 CITEȘTE ȘI Cu contracte decalate, Foraj Sonde Videle afișează afaceri și profit net în scădere la S1

Sunt mișcări care au avut forța de a trage în jos toți indicii relevanți de la București: -0,70% pentru indicele compozit BET-XT, -0,30% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 61.051,82 de puncte, -0,59% pentru indicele energetic BET-NG și -0,82%, pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 17.329,67 de puncte este pe noi minime locale și a compromis secvența specifică trendului ascendent, conform teoriei lui Dow.

Bursa românească își reia declinul. Noi minime locale

Rulajul de 55,55 milioane lei (11,17 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost susținut și de simboluri cu lichiditate relevantă și care au reușit să se mențină pe linia de plutire, în pofida direcției negative a pieței: +0,19%, până la prețul de 5,3800 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au cumulat transferuri de 6,60 milioane lei, +0,17%, până la prețul de 120,50 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat volume echivalente cu 4,91 milioane lei, și staționare la prețul de 42,60 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au însumat tranzacții de 2,57 milioane lei.

Teilor Holding vizează vânzarea de obligațiuni în valoare de până la 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Teilor Holding vizează vânzarea de obligațiuni în valoare de până la 40 milioane lei

La o zi după raportarea financiară semestrială în care a indicat o scădere substanțială a afacerilor și profitului net, Simtel Team (SMTL) a pierdut 6,54% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 48,60 lei/acțiune, o sesiune în care au întrunit schimburi de 1,62 milioane lei.

Venită ca și Simtel pe bursă în anul de efervescență 2021, One United Properties (ONE) a avut, de asemenea, o zi negativă. Titlurile companiei au scăzut cu 1,69%, până la prețul de 0,5810 lei/acțiune, pe o activitate de 3,75 milioane lei.

Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită CITEȘTE ȘI Chimcomplex – vânzări în creștere, profit în scădere: Marii consumatori din industria aluminei, celuloză și hârtie rămân în continuare cu funcționare redusă sau activitate oprită

Titlurile Digi Communications (DIGI) s-au corectat cu 0,92%, până la prețul de 64,40 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,65 milioane lei, o amplitudine moderată a deprecierii, de 0,39%, având-o și titlurile Premier Energy (PE), primite săptămâna trecută în structura mai multor indici de la BVB, inclusiv BET.

În rest, reperul unui rulaj de 1 million de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, care au evitat sensul descendent al pieței, respectiv titlurile Transport Trade Services (TTS) care au avansat cu 0,49%, până la prețul de 6,2000 lei/acțiune, și titlurile Electrica (EL), care au stagnat la prețul de 14,00 lei/acțiune, foarte apropiat de reperele imediat post-listare de acum 10 ani, și care conferă distribuitorului de energie o capitalizare de piață de 4,75 miliarde lei (954,96 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica