Bursa – recul de jumătate de procent pe o lichiditate modestă

Bursa – recul de jumătate de procent pe o lichiditate modestă

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 22:00

Piața de acțiuni de la BVB nu se poate desprinde de zona volumelor mici în care a intrat în ultimele săptămâni.

Debutul de săptămână de pe marile burse ale lumii a fost într-o notă pozitivă și indicii principali dikn Occident se mențin ancorați în zone de maxime, în pofida tendinței ușor corective din sesiunile precedente. Prin contrast, piața de la București se depărtează de valorile record atinse în vară.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, indicele compozit BET-XT a pierdut 0,47% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,58%, până la nivelul de 17.372,05 de puncte, unde este pe un impuls negativ după testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), una cu un grad de credibilitate ridicat având în vedere evoluția din ultimii ani a indicelui.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Bursa – recul de jumătate de procent pe o lichiditate modestă

Nici nu sunt volumele care să susțină piața. Activitatea pe segmentul acțiuni a fost de numai 34,08 milioane lei (6,85 milioane euro), asigurată în proporție de peste 2 treimi de cele mai tranzacționate 2 acțiuni. Este vorba, în primul rând, despre titlurile Hidroelectrica (H2O), care au alunecat cu 0,08% sub referință, până la prețul de 122,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 12,29 milioane lei. Pe acest emitent s-a realizat și un transfer special în piața deal, în valoare de 1,08 milioane lei.

CONFIRMARE Bursa decide prelungirea mandatului de director general al lui Adrian Tănase CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Bursa decide prelungirea mandatului de director general al lui Adrian Tănase

De asemenea, titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,54%, până la prețul de 27,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,71 milioane lei. În condițiile celui de-al 3-lea rulaj al zilei, de 2,89 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP), care au pierdut 1,25%, până la prețul de 0,7120 lei/acțiune. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Prebet Aiud (PREB) care au staționat la prețul de 2,0800 lei/acțiune.

Indicii sectoriali au avut mișcări divergente: +0,33%, până la nivelul de 62.376,12 de puncte, pentru indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI și -0,62% pentru indicele de energie BET-NG.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
prebet