O tranzacție cu o treime din acțiunile companiei Foraj Sonde Videle salvează lichiditatea de la BVB

O tranzacție cu o treime din acțiunile companiei Foraj Sonde Videle salvează lichiditatea de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 21:33

Dacă titlurile blue-chip de pe bursa românească au încheiat săptămâna în aceeași notă a unor volume slabe, în schimb o acțiune din piața AeRO a reușit să eclipseze piața reglementată.

Investitorii de la Bursa de Valori București au arătat același apetit redus la cumpărare ce caracterizează jumătatea acestei toamne. În aceste condiții, piața a consumat o poveste locală, respectiv o tranzacție specială realizată pe piața deal cu un număr de 3,72 milioane de acțiuni ale companiei Foraj Sonde Videle (FOJE), reprezentând 32,90% din capitalul social al companiei de servicii din domeniul de petrol și gaze.

Urmărește-ne și pe Google News

Efectuat la prețul de 12,50 lei/acțiune, schimbul s-a ridicat la 46,58 milioane lei. Un pachet de asemenea dimensiuni nu are decât acționarul majoritar Sever-Florian Raicu, înregistrat la jumătatea anului cu o participație de 58,32% din totalul titlurilor.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra

Foraj Sonde a notificat investitorii de pe bursă în această vară că a semnat un contract pe o durată de 352 de zile cu Romgaz (SNG), având o valoare de 20,95 milioane lei.  Sunt bani care cântăresc încă și mai mult în viața companiei, având în vedere dimensiunea acesteia. Foraj Sonde a realizat în 2023 o cifră de afaceri netă de 140,32 milioane lei și a obținut un rezultat net de 19,20 milioane lei. La S1, compania a afișat afaceri și profit în scădere, în condițiile decalării unor contracte.

Pe piața reglementată, cele mai mari transferuri, de 10,32 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,18%, până la prețul de 27,95 lei/acțiune, la care capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 25,62 miliarde lei (5,14 miliarde euro).

Azomureș a pierdut în primă instanță procesul în care cere despăgubiri de la Premier Energy CITEȘTE ȘI Azomureș a pierdut în primă instanță procesul în care cere despăgubiri de la Premier Energy

Este o mișcare în sensul tendința generală pieței, caracterizată de aprecieri anemice. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,20% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,16%, până la nivelul de 17.473,73 de puncte, unde este în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

O tranzacție cu o treime din acțiunile companiei Foraj Sonde Videle salvează lichiditatea de la BVB

Pe contrasens față de restul pieței, indicele energetic BET-NG a suferit un declin de 0,21%, tras în jos de companiile cu cele mai mari capitalizări din structura sa, și care ambele au consemnat corecții pe fondul unor volume apropiate de pragul de 1 milion de lei: -0,83%, până la prețul de 0,7210 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și -0,32%, până la prețul de 123,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
foraj sonde