Romgaz și-a majorat extracția de gaze cu peste 4% și și-a dublat producția de energie electrică în T3, când România a avut ce mai scumpă piață spot din UE

Romgaz și-a majorat extracția de gaze cu peste 4% și și-a dublat producția de energie electrică în T3, când România a avut ce mai scumpă piață spot din UE
Florin Rusu
Florin Rusu
scris astăzi, 19:38

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, și-a majorat producția de gaze cu 4,4% în primele 9 luni ale anului, la 3,67 miliarde metri cubi, și și-a dublat producția de electricitate în trimestrul al treilea, în care România a avut ce mai scumpă piață spot din UE.

Cea de condensat, cu pondere însă mică în totalul extracției de hidrocarburi a companiei, a avansat cu 54,5%, la 25.461 tone.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful ELCEN se roagă pentru vreme blândă la iarnă: „Cu Dumnezeu înainte, să mai trecem încă una!” CITEȘTE ȘI Șeful ELCEN se roagă pentru vreme blândă la iarnă: „Cu Dumnezeu înainte, să mai trecem încă una!”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Pe de altă parte, vânzările de gaze din producția internă ale Romgaz au scăzut ca volum cu 4,5%, la 3,228 miliarde metri cubi.

Extragerile de gaze din depozitele de înmagazinare ale Romgaz au coborât cu 14,1%, la 996,4 milioane metri cubi, iar injecțiile în depozite – cu 11,1%, la 1.512 milioane metri cubi.

FOTO Germanii de la Stada se apropie de lansarea în România a primei fabrici de medicamente dezvoltată de la zero în ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Germanii de la Stada se apropie de lansarea în România a primei fabrici de medicamente dezvoltată de la zero în ultimii 30 de ani

Producția de energie electrică a vechii centrale de profil de la Iernut a companiei a crescut în primele 9 luni cu 13,7%, la 729,7 GWh, după ce în prima umătate a anului aceasta era în scădere.

Romgaz a beneficiat de prețurile record la energie din cel de-al treilea trimestru, în care piața spot din România a fost cea mai scumpă din întreaga Uniune Europeană.

FOTO Blocul Aro, proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în consolidare, cu fonduri naționale nerambursabile. Cinematograful Patria, loc emblematic pentru București din 1935 - închis de aproape 10 ani așteptând lucrarea CITEȘTE ȘI FOTO Blocul Aro, proiectat de nepotul lui Ion Creangă, intră în consolidare, cu fonduri naționale nerambursabile. Cinematograful Patria, loc emblematic pentru București din 1935 - închis de aproape 10 ani așteptând lucrarea

Astfel compania și-a dublat practic producția de energie electrică în trimestrul al treilea, de la 143 GWh în trimestrul similar al anului trecut la 279 GWh în perioada iulie-septembrie 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție romgaz
vânzări romgaz
electricitate