Antibiotice Iași distribuie dividende cu un randament mai mic de 3%

Antibiotice Iași distribuie dividende cu un randament mai mic de 3%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 07:52

Companie ale cărei acțiuni sunt pe o creștere parabolică, Antibiotice vine cu repartizări de cash către acționari, după o secvență de neînțelegeri cu acționarul majoritar, Ministerul Sănătății, asupra dimensiunii dividendului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Antibiotice Iași (ATB) a aprobat cu 100% din totalul voturilor exprimate repartizarea ca dividende a 90% din valoarea profitului net pentru anul 2023, rămasă după constituirea rezervelor pentru facilități fiscale.

Astfel, dividendul brut, cu dată a plății 11 octombrie, a fost fixat la 0,0829228506 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 3,0000 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 2,54%.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Atenuarea dividendului vine în contextul unei evoluții explozive a acțiunilor pe bursă, care a adus compania la o capitalizare de piață de 1,98 miliarde lei (397,83 milioane euro). Aceasta a fost susținută inclusiv de rezultatele financiare trimestriale publicate la jumătatea lunii mai. Conform acestora, Antibiotice a obținut în primele 3 luni ale acestui an un profit net de 37,31 milioane lei, cu 68,06% mai mare decât cel de 22,20 milioane lei obținut la T1 2023.

Anterior acestei propuneri de pe ordinea de zi, la AGA de bilanț din primăvară a fost avansată varianta unui dividend brut de 0,04606825 lei/acțiune, însă aceasta a fost „trântită” la vot de Ministerul Sănătății, care este acționar majoritar cu o participație de 53,02% din titluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
dividende