Grecia demarează vânzarea unei participații de 10% la National Bank of Greece

Grecia demarează vânzarea unei participații de 10% la National Bank of Greece
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:00

Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a lansat procesul de vânzare către investitorii interni și externi a unui pachet de 10% din acțiunile deținute de statul elen la National Bank of Greece (NBG), marcând finalul re-privatizării creditorilor țării, transmite Reuters.

Oferta pentru intervalul de preț pentru National Bank of Greece a fost stabilită între 7,3 și 7,95 euro. Oferta este valabilă până în 2 octombrie, a precizat HFSF.

Urmărește-ne și pe Google News
123Credit.ro începe a treia rundă de investiții - securizează peste jumătate de milion de euro în prima zi CITEȘTE ȘI 123Credit.ro începe a treia rundă de investiții - securizează peste jumătate de milion de euro în prima zi
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

HFSF deține participații la primele patru bănci comerciale ale țării, după ce a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a le recapitaliza în perioada crizei datoriilor suverane, care aproape a scos Grecia din zona euro, scrie Agerpres

HFSF deține în prezent o participație de 18,4% la National Bank of Greece (NBG), a doua mare bancă din Grecia după valoarea de piață. Restul acțiunilor va fi transferat către fondul suveran al Greciei.

Începând de la finele anului 2023, Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) a vândut acțiuni la Eurobank, Alpha Bank, Piraeus Bank și NBG.

viewscnt
Afla mai multe despre
national bank of greece
grecia