Daniel Fenechiu: PNL susține candidatura lui Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR, Este un om cu viziune liberală, apropiat de PNL

Daniel Fenechiu: PNL susține candidatura lui Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR, Este un om cu viziune liberală, apropiat de PNL
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:13

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, luni, că formațiunea susține candidatura consilierului prezidențiale Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR, el afirmând că acesta este un om cu viziune liberală și un om apropiat de PNL, fiind luat în calcul și pentru funcția de ministru de Finanțe la un moment dat.

Profit.ro a anunțat, la începutul lunii trecute, că Cosmin Marinescu, consilier pe teme economice al președintelui Klaus Iohannis, este în cărți pentru a prelua funcția rezervată PNL de viceguvernator al Băncii Naționale a României în noul Consiliu de Administrație. Marinescu (48 de ani) este absolvent al Academia de Studii Economice din București, doctor în economie, profesor universitar din 2015 și consilier al președintelui Iohannis începând cu primul mandat din 2014. El ar urma să preia locul PNL din conducerea băncii centrale ocupat în ultimele două mandate de Eugen Nicolăescu.

Urmărește-ne și pe Google News

”PNL susține candidatura domnului Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR”, a anunțat Daniel Fenechiu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Senatorul liberal a precizat că ”Marinescu este un economist recunoscut”.

”El a fost în vederile noastre și în urmă cu un an, și în urmă cu doi ani, am avut în vedere să îl numim și ministru de Finanțe, știți discuțiile, era pe lista scurtă. Este un om cu viziune liberală, este un om apropiat de PNL și a fost decizia partidului de a-l susține pentru funcția de vicepreședinte la BNR”, a explicat Fenechiu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin marinescu
bnr
daniel fenechiu
pnl