O fabrică VW a produs mașini, în premieră, doar cu energie de la panouri solare

O fabrică VW a produs mașini, în premieră, doar cu energie de la panouri solare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 19:49

Uzina VW din Polonia, aflată în orașul Wrzesnia, și-a finalizat investiția în instalația de producție a energiei electrice pe baza panourilor solare și a funcționat în premieră doar cu acest tip de energie.

În ziua de 28 septembrie, fabrica de automobile a grupului Volkswagen din orașul polonez Wrzesnia, în care sunt produse vehicule comerciale, a funcționat integral doar cu ajutorul energiei electrice produse de panourile solare. Performanța a fost posibilă cu ajutorul condițiilor meteo foarte bune, la finalul unei investiții într-o instalație cu 25.000 de module de panouri fotovoltaice care au o capacitate maximă de 15,2 MW.

Urmărește-ne și pe Google News

„Noua centrală fotovoltaică de la fabrica Września este un pas major către autosuficiența energetică deplină, precum și către o producție durabilă și ecologică”, spune Stefanie Hegels, CEO Volkswagen Poznań. „De asemenea, ne asigură că avem acces la energie la prețuri stabile.”

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ferma solară a fost construită în două faze, din care prima a fost gata în 2023, iar a doua în acest an, într-un parteneriat cu compania Quanta Energy, parcul ajungând acum la 22 de hectare, fiind astfel unul dintre cele mai mari din Europa.

Stellantis își revizuiește în scădere obiectivele financiare, din cauza „deteriorării contextului auto global” CITEȘTE ȘI Stellantis își revizuiește în scădere obiectivele financiare, din cauza „deteriorării contextului auto global”

Constructorul auto spune că a estimat o medie de producție de aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al uzinei din Września, pe parcursul unui an, având în vedere condițiile meteo specifice zonei.

VW Group și-a propus să atingă o producție neutră climatic în toate fabricile sale, până în 2040, fiind folosită deja în multe fabrici energia verde. La Wrzesnia sunt programate deja alte panouri solare care să suplimenteze energia cu 3,1 MW, într-o nouă fermă solară, dar și un sistem pe acoperiș, de 6,5 MW. Fabrica urmează să aibă și turbine eoliene care să genereze energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw uzina polonia
fabrica vw panouri solare
productie masini panouri fotovoltaice