Novo Nordisk și Eli Lilly trebuie să reducă prețurile medicamentelor pentru slăbit în SUA, spune Joe Biden

Novo Nordisk și Eli Lilly trebuie să reducă prețurile medicamentelor pentru slăbit în SUA, spune Joe Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 13:45

Președintele american Joe Biden și senatorul Bernie Sanders au cerut companiilor Novo Nordisk și Eli Lilly să reducă prețurile medicamentelor lor pentru slăbire și diabet, într-un articol de opinie scris în comun, publicat în USA Today și citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Creșterea cererii pentru medicamentele Novo și Lilly, despre care s-a demonstrat că ajută pacienții să piardă până la 20% din greutatea lor, le-a propulsat acțiunile la maxime record și i-a determinat pe unii analiști să estimeze că piața acestor tratamente va ajunge la 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030, scrie News.ro.

Tranzacție: MedLife achiziționează pachetul integral al grupului de clinici Antares Clinic CITEȘTE ȘI Tranzacție: MedLife achiziționează pachetul integral al grupului de clinici Antares Clinic

Peste 40% dintre americani sunt obezi, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Biden și Sanders, în articolul lor de opinie, au spus că ar putea costa 411 miliarde de dolari pe an dacă doar jumătate dintre adulții obezi ar lua medicamentele de slăbit ale lui Novo și Lilly, ceea ce este cu 5 miliarde de dolari mai mult decât au cheltuit americanii pentru toate medicamentele eliberate pe bază de rețetă în 2022.

”Dacă prețurile acestor medicamente nu sunt reduse substanțial, ele au potențialul de a falimenta sistemul de sănătate american”, au spus Biden și Sanders.

Dacă Novo Nordisk și alte companii farmaceutice refuză să reducă substanțial prețurile medicamentelor eliberate pe bază de rețetă în țara noastră și să pună capăt lăcomiei lor, vom face tot ce ne stă în putință pentru a le pune capăt.

Novo Nordisk trebuie să reducă substanțial prețul Ozempic și Wegovy”, au spus ei.

Novo Nordisk și Eli Lilly nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

”Eli Lilly și Novo sunt liderii – atunci când încep să dea dovadă de slăbiciune, întregul grup suferă”, a spus Dennis Dick, un investitor la Triple D Trading.

Rezerva pe o lună pentru medicamentul Novo pentru diabet, Ozempic, are un preț de listă de 935,77 dolari în SUA, în timp ce tratamentul său pentru obezitate Wegovy are un preț de 1.349,02 dolari pe lună, potrivit site-ului web al producătorului de medicamente.

Mounjaro al Eli Lilly, un medicament pentru diabet care este, de asemenea, folosit off-label pentru pierderea în greutate în SUA, costă aproximativ 1.100 de dolari pe lună.

Aviz pozitiv al experților europeni pentru un nou vaccin Pfizer-BioNTech CITEȘTE ȘI Aviz pozitiv al experților europeni pentru un nou vaccin Pfizer-BioNTech

Majoritatea americanilor plătesc din buzunar un procent din prețul de listă, stabilit de obicei de planurile lor de asigurări de sănătate.

Novo și Lilly oferă, de asemenea, reduceri care pot reduce costul din buzunar al tratamentelor lor până la 0 USD pe lună pentru pacienții cu asigurare și 550 USD pentru cei fără.

La începutul acestui an, Sanders a menționat că Wegovy poate fi achiziționat pentru 140 USD în Germania și 92 USD în Marea Britanie.

Deși Biden și Sanders nu au spus ce măsuri ar putea lua, ambii au precedente în ceea ce privește presarea producătorilor de medicamente să reducă prețurile.

Anul trecut, Sanders a chestionat producătorii de insulină, inclusiv Novo și Lilly, și intermediarii de beneficii ale farmaciilor cu privire la rolul lor în menținerea la un nivel ridicat a prețurilor medicamentelor și este așteptat să-l preseze pe CEO-ul Novo, Lars Jorgensen, cu privire la prețul Ozempic și Wegovy, în septembrie.

Legea de reducere a inflației, semnată de Biden în 2022, își propune să economisească 25 de miliarde de dolari anual până în 2031, solicitând producătorilor de medicamente să negocieze prețurile unor medicamente scumpe cu Centrele pentru Medicare și Serviciul Medicaid din SUA, care supraveghează planul Medicare pentru milioane de americani cu vârste pornind de la 65 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
novo nordisk
eli lilly
medicamente