J&J negociază cu reclamanții în litigiile legate de pudra de talc

J&J negociază cu reclamanții în litigiile legate de pudra de talc

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Johnson & Johnson negociază cu avocații reclamanților care s-au opus soluționării propuse de companie a proceselor în care susțin că pudra pentru copii și alte produse cu talc au cauzat cancer, încercând să elimine nemulțumirile, transmite Reuters.

J&J a anunțat planuri de a finaliza un acord global de 6,48 miliarde de dolari prin falimentul unei filiale, după ce eforturile anterioare au fost respinse de două ori de instanțele federale, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

J&J spune că majoritatea reclamanților susțin oferta sa de acord. Dar a întrerupt numărarea voturilor pentru o scurtă perioadă de timp, astfel încât să poată aduna voturi suplimentare de la reclamanții care s-au opus până de curând acordului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Primul vaccin din lume împotriva cancerului pulmonar cu ARNm CITEȘTE ȘI Primul vaccin din lume împotriva cancerului pulmonar cu ARNm

Am convenit o scurtă prelungire a termenului de certificare. Acest lucru le va oferi avocaților acestor reclamanți timp să vorbească cu reclamanții lor pentru a lua în considerare acum sprijinirea planului”, a declarat Erik Haas, vicepreședintele global pentru litigii al J&J, într-o declarație.

Un avocat de la Beasley Allen, o firmă de avocatură care a condus opoziția față de soluționarea falimentului propusă de J&J, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

J&J intenționează să introducă o filială în faliment dacă determină cel puțin 75% dintre solicitanții din procesul legat de talc să voteze pentru propunerea sa de soluționare.

Acordul de faliment ar pune capăt tuturor proceselor cu talc în care susțin că produsele J&J provoacă cancer ovarian și ar împiedica depunerea unor cazuri similare în viitor.

J&J se confruntă cu procese din partea a peste 62.000 de reclamanți care susțin că pudra pentru copii și alte produse din talc au fost contaminate cu azbest și au cauzat cancer ovarian și alte tipuri de cancer.

J&J neagă acuzațiile și a spus că produsele sale sunt sigure, nu conțin azbest și nu provoacă cancer.

Acordul actual propus se concentrează pe cererile legate de cancer ovarian, bazându-se pe soluționarea anterioară a companiei a majorității proceselor care pretind că talcul său a cauzat mezoteliom, un cancer mortal legat de expunerea la azbest.

Folosind falimentul unei filiale pentru a depune faliment, J&J încearcă să includă toți reclamanții într-un singur acord – fără a solicita ca J&J să depună faliment.

Judecătorii de faliment pot pune în aplicare înțelegeri globale care opresc definitiv toate procesele conexe și interzic altele noi.

În afara falimentului, orice înțelegere la care J&J a ajuns cu unii clienți le-ar lăsa totuși reclamanților sau viitorilor reclamanți dreptul de a da în judecată – și ar lăsa compania expusă la potențiale verdicte de miliarde de dolari care au încurajat-o să urmărească o soluție de faliment în primul rând.

J&J a prevalat în multe dintre cazurile de ovare încercate până în prezent, dar litigiul a dus, de asemenea, la unele verdicte mari pentru reclamanți, inclusiv o sumă de 2,12 miliarde de dolari în favoarea a 22 de femei care au afirmat că azbestul din talcul J&J le-a provoca cancer ovarian.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson & johnson
pudra talc
copii
cancer