Rețeaua Gral Medical deschide Spitalul OncoFort Ploiești, primul centru complet de oncologie și radioterapie din județul Prahova, investiție de 7 milioane euro

Rețeaua Gral Medical deschide Spitalul OncoFort Ploiești, primul centru complet de oncologie și radioterapie din județul Prahova, investiție de 7 milioane euro

Sursa Foto: www.prahovainfo.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 17:12

Rețeaua privată Gral Medical anunță deschiderea Spitalului OncoFort Ploiești, primul centru complet de oncologie și radioterapie din județul Prahova. Investiția în acest proiect a fost de 7 milioane de euro.

”Spitalul OncoFort Ploiești își deschide porțile pentru a oferi pacienților o gamă completă de investigații și tratamente pentru afecțiuni oncologice. Această inaugurare marchează un pas semnificativ în îmbunătățirea accesului la îngrijire medicală de calitate pentru pacienții cu cancer din regiune”, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News

Spitalul OncoFort Ploiești oferă și o gamă completă de analize de laborator, inclusiv analize genetice, de anatomie patologică și biopsii. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Investiția în acest proiect a fost de 7 milioane de euro.

Mașina națională a românilor, Dacia Logan, se pregătește de un sfârșit glorios. „Se lucrează la noua generație Sandero, pentru Logan nu s-a luat o decizie” CITEȘTE ȘI Mașina națională a românilor, Dacia Logan, se pregătește de un sfârșit glorios. „Se lucrează la noua generație Sandero, pentru Logan nu s-a luat o decizie”

„Deschiderea Spitalului OncoFort Ploiești marchează un pas important în extinderea serviciilor noastre medicale la nivel național,” a declarat Robert Șerban, CEO Gral Medical și OncoFort.

Deschiderea Spitalului OncoFort Ploiești vine într-un moment critic, având în vedere creșterea semnificativă a cazurilor de cancer în România. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, numărul de cazuri noi de cancer a crescut cu 21% în 2023, comparativ cu anul precedent, numărul total al pacienților cu cancer depășind 550.000. Mai mult decât atât, proiecțiile pentru România estimează o creștere a incidenței cancerului cu 7% în perioada 2020-2040, cu creșteri semnificative de peste 10% ale incidenței cancerului gastric, pancreatic, pulmonar, hepatic și colorectal, atât la bărbați, cât și la femei.

Județul Prahova nu dispunea până acum de niciun accelerator liniar pentru tratamentele de radioterapie, având doar două aparate de kilovoltaj, care nu asigură standardele necesare pentru tratamente moderne și eficiente. Această situație este parte dintr-o problemă mai largă la nivel național: mai puțin de 50% dintre județele României (17 județe și municipiul București) au cel puțin un accelerator liniar de radioterapie.

Noul centru OncoFort va oferi acces la cele mai moderne tratamente de radioterapie și chimioterapie, folosind echipamente de înaltă performanță care asigură eficiență maximă și reduc efectele secundare. Capacitatea spitalului permite tratamentul a aproximativ 50 de pacienți lunar pentru radioterapie și realizarea a 300-350 de sesiuni de chimioterapie. Totodată, serviciile de imagistică medicală, cum ar fi tomografia computerizată (CT) și rezonanța magnetică nucleară (RMN), vor fi disponibile pentru 300-400 de pacienți pe lună.

Consultațiile medicale vor acoperi 100-150 de pacienți lunar, toate aceste servicii fiind decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), asigurând accesul larg al pacienților la diagnostic și tratament fără costuri suplimentare.

Gral Medical este o rețea privată care oferă servicii medicale. În România are o rețea de 76 centre medicale în 9 județe din țară, cu 1.200 de medici și asistente.

viewscnt
Afla mai multe despre
gral meddical
oncologie
radioterapie prahova
investitie
oncofort ploiești
spital