Declin al acțiunilor AstraZeneca, în urma rezultatelor dezamăgitoare ale unui studiu clinic al unui medicament pentru cancer pulmonar

Declin al acțiunilor AstraZeneca, în urma rezultatelor dezamăgitoare ale unui studiu clinic al unui medicament pentru cancer pulmonar
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 11:14

Acțiunile AstraZeneca au scăzut cu mai mult de 5%, cea mai mare scădere într-o zi din ultimele șapte luni, înainte de a-și tempera declinul la peste 2%, după ce gigantul farmaceutic britanic a anunțat rezultate dezamăgitoare ale unui studiu clinic cu un medicament pentru cancerul pulmonar, transmite CNBC.

Declinul acțiunilor AstraZeneca a influențat negativ sectorul mai larg al asistenței medicale, după ce datele publicate luni au arătat că medicamentul său experimental datopotamab deruxtecan nu a îmbunătățit semnificativ rezultatele generale de supraviețuire ale pacienților.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rezultatele studiului TROPION-Lung01 de fază III au arătat că rata de supraviețuire globală a noului medicament ”u a atins o semnificație statistică”, a spus compania.

Medicamentul Dato-DXd al companiei a fost testat comparativ cu tratamentul cu chimioterapie docetaxel pe pacienți al căror cancer pulmonar fără celule mici a revenit după una sau două încercări anterioare de tratament, scrie News.ro.

Susan Galbraith, vicepreședinte executiv de cercetare și dezvoltare în oncologie la AstraZeneca, a declarat că rezultatele au arătat o tendință ”semnificativă din punct de vedere clinic” către îmbunătățirea ratei de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar avansat.

Studiul clinic al acestui medicament a fost monitorizat de investitori, care speră că ar putea fi un alt medicament câștigător după succesul vaccinului împotriva Covid-19 al companiei din Cambridge, Anglia.

Studiile clinice anterioare, din iulie 2023, au dezamăgit, de asemenea, piețele, în ciuda faptului că au arătat un oarecare succes în stoparea progresiei cancerului.

Compania solicită, pentru acest medicament, care este dezvoltat împreună cu compania Daiichi Sankyo, din Japonia, aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, care urmează să fie acordată în decembrie.

VIDEO Varianta Ocolitoare Timișoara Sud, deschisă traficului rutier CITEȘTE ȘI VIDEO Varianta Ocolitoare Timișoara Sud, deschisă traficului rutier

Citigroup a spus într-o notă că a fost ”o imagine mixtă” pentru medicament, dar că încrederea în aprobare ”rămâne ridicată”, chiar dacă rezultatele de luni adaugă complexitate imaginii.

”Credem că datele creează mai multă complexitate și, prin urmare, cresc și mai puțin riscurile legate de aprobarea pe termen scurt”, au scris analiștii în nota de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
cancer pulmonar