Finlandezii de la Nokian Tyres așteaptă oferte pentru construcția propriului parc fotovoltaic pentru fabrica din Oradea

Finlandezii de la Nokian Tyres așteaptă oferte pentru construcția propriului parc fotovoltaic pentru fabrica din Oradea
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:50

Fabrica Nokian Tyres din Oradea, prima unitate cu zero emisii de CO2 din lume, destinată producției de anvelope pentru autoturisme, intenționează să își construiască un parc fotovoltaic, pentru consumul energetic propriu, și invită firmele de specialitate să-și depună ofertele până în data de 1 noiembrie 2024.

Construcția parcului fotovoltaic presupune proiectare, furnizare, execuție lucrări, montaj și punere în funcțiune, în cadrul proiectului „Realizare parc fotovoltaic pentru asigurarea autoconsumului în cadrul NOKIAN Oradea”, propus pentru finanțare din cadrul Fondului pentru Modernizare – Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Termoenergetica anunță începerea furnizării agentului termic – Nu toate asociațiile au deschis circuitul de încălzire. Funcționare deficitară în unele zone, mai ales din sectoarele 4 și 5 CITEȘTE ȘI Termoenergetica anunță începerea furnizării agentului termic – Nu toate asociațiile au deschis circuitul de încălzire. Funcționare deficitară în unele zone, mai ales din sectoarele 4 și 5
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Valoarea estimată a achiziției este de 4.658.421,52 lei (fără TVA), termenul de execuție a contractului fiind de maximum 4,5 luni de la semnarea contractului.

Criteriul de atribuire al procedurii competitive va fi cel mai bun raport calitate-preț, determinat pe baza factorilor de evaluare.

Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul fabricii din Oradea, str. Ogorului, în data de 4 noiembrie 2024, la ora 12,00 (Ora Europei de Est).

Nokian Tyres a început lucrările de construcție la noua fabrică din Oradea în luna mai, 2023 și au fost finalizate în septembrie 2024. Capacitatea anuală de producție va fi de 6 milioane de anvelope, cu perspective de extindere în viitor. Aici vor lucra 500 de angajați. Investiția totală în fabrica de tip greenfield este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce o plasează în topul celor mai importante proiecte dezvoltate în România în ultimii ani.

În incintă se va afla și o unitate logistică pentru stocarea și distribuția anvelopelor. Fabrica se va axa pe producția anvelopelor cu lățimi mai mari, destinate vehiculelor de pasageri și a SUV-urilor, acestea urmând să fie comercializate în principal în Europa Centrală. Potrivit estimărilor, producția anvelopelor comerciale este preconizată pentru începutul anului 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokian tyres
oradea
parc fotovoltaic