Total își vinde și o parte din activele din Marea Britanie, după ce a renunțat la participația în Han Asparuh în favoarea OMV Petrom

Total își vinde și o parte din activele din Marea Britanie, după ce a renunțat la participația în Han Asparuh în favoarea OMV Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 14:15

După ce a renunțat la participația de 57,14% deținută în proiectul Han Asparuh în favoarea celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, gigantul francez Total a decis să vândă și o parte din participațiile deținute la celălalt capăt al Europei, în Regatul Unit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, compania franceză a ajuns la un acord cu The Prax Group privind înstrăinarea tuturor activelor sale din West Shetland (zăcămintele Laggan, Tormore, Glenlivet, Edradour și Glendronach, centrala Shetland și licențele de explorare învecinate.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților relevante, susține site-uld e specialitate euro-petrol.com.

TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump CITEȘTE ȘI TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump

Acestea sunt active mature, producția ridicându-se în prezent la aproximativ 7.500 de barili echivalent petrol, din care 90% este producție de gaze. Tranzacția prevede și transferul angajaților de la TotalEnergies la Prax cu respectarea reglementărilor în vigoare.

“Această tranzacție este în concordanță cu strategia TotalEnergies de a-și optimiza constant portofoliul prin vânzarea activelor non-strategice mature", a declarat Jean-Luc Guiziou, Senior Vice President, Exploration & Production Europe al TotalEnergies.

"TotalEnergies își menține angajamentul față de Regatul Unit, prin portofoliul său Upstream din Marea Nordului (câmpurile Elgin Franklin, Culzean și Alwyn), pe de o parte, și portofoliul său integrat de energie și surse regenerabile, pe de altă parte”, susține acesta.

TotalEnergies este prezentă în Marea Britanie de peste 60 de ani, având peste 1.800 de angajați și operează aproximativ 30% din producția de gaze a platoului continental britanic, cu 142.000 de barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în medie în 2023.

Portofoliul său de proiecte regenerabile în Marea Britanie include o capacitate brută instalată de 1,1 GW (parcul eolian offshore Seagreen) și 4,5 GW în curs de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
total
marea britanie
omv petrom
bulgaria