Carlyle, principalul acționar al BSOG, se extinde în Egipt, Italia și Croația

Carlyle, principalul acționar al BSOG, se extinde în Egipt, Italia și Croația
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 10:24

Principalul acționar al celei mai noi exploatări de gaze din Marea Neagră, cea operată de Black Sea Oil&Gas (BSOG), grupul Carlyle Group intenționează să facă investiții semnificative în industria de petrol și gaze din Egipt pentru a stimula producția internă și pentru a transforma Egiptul într-un hub energetic în Marea Mediterană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Directorii Carlyle s-au întâlnit săptămâna aceasta în Egipt cu ministrul egiptean al petrolului și resurselor minerale, Tarek El Molla, pentru a discuta planurile firmei de investiții pentru Egipt și Marea Mediterană, după ce Carlyle a anunțat săptămâna trecută o achiziție de active în regiune, informează OilPrice.

Carlyle a declarat în urmă cu o săptămână că a fost de acord să achiziționeze un portofoliu de active de explorare și producție ponderate cu gaze în Italia, Egipt și Croația de la Energean plc, o companie cu sediul la Londra axată pe dezvoltarea resurselor din Marea Mediterană.

TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump CITEȘTE ȘI TABEL Ultima zi cu carburanți ieftini pentru șoferii români. De mâine, un plin va fi chiar și cu 20 de lei mai scump

Tranzacția este de așteptat să livreze Carlyle un portofoliu diversificat de active strategice ponderate cu gaze, cu o producție estimată echivalentă cu 47.000 de barili de petrol pe zi și operațiuni în Italia, Egipt și Croația. Activele sunt dezvoltări bine avansate și la scară largă pe piețe care susțin dezvoltarea de noi gaze. Portofoliul pe care Carlyle îl cumpără include participații la Cassiopea, cel mai mare zăcământ de gaze din Italia în ceea ce privește rezervele, și Abu Qir, unul dintre cele mai mari hub-uri producătoare de gaze din Egipt.

În România, acționarii Black Sea Oil & Gas SA, grupul de investiții Carlyle și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), au lansat recent o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz, BSOG Energy SRL, confirmând astfel anunțul făcut marți de guvernul României în urma unei întâlniri avută recent de Bob Maguire, unul dintre șefii Carlyle International Energy Partners (CIEP) cu premierul Marcel Ciolacu.

Noua companie, cu sediul central în București, va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW. Carlyle și BERD s-au angajat să susțină activitățile de dezvoltare ale BSOG Energy și să lucreze ȋmpreună pentru expansiunea acestei noi companii.

Calyle și partenerii săi de concesiune au mai multe litigii pe rolul instanțelor locale cu instituții ale statului român, procese care vizează noul impozit specific de 0,5% pe cifra de afaceri din petrol și gaze, majorarea redevențelor petroliere și obligația de vânzare de gaze la preț reglementat pentru consumul casnicilor și CET-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bsog energy
bsog redevențe
bsog supraimpozitare gaze
bsog preț reglementat gaze
exploatare gaze offshore midia