Suedia nu va prelua o participație la producătorul de baterii pentru vehicule electrice Northvolt

Suedia nu va prelua o participație la producătorul de baterii pentru vehicule electrice Northvolt
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 14:00

Statul suedez nu va lua o participație la producătorul de baterii pentru vehicule electrice Northvolt, iar viitorul companiei trebuie să fie determinat de proprietarii săi privați, a declarat prim-ministrul Ulf Kristersson într-o conferință de presă, transmite Reuters.

Northvolt a anunțat săptămâna trecută că își va restrânge operațiunile și va reduce locurile de muncă, stârnind temeri că cea mai bună șansă a Europei la crearea unui campion autohton al bateriilor pentru vehicule electrice s-ar putea bloca, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei CITEȘTE ȘI Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Nu există nicio îndoială că ne angajăm ca Suedia să fie un loc bun pentru noua tehnologie care este necesară în tranziția ecologică, dar nu este relevant ca statul suedez să intervină și să ia o participație”, a spus Kristersson.

Northvolt nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Declarația premierului a venit ca răspuns la o întrebare privind dacă guvernul suedez va participa la o potențială salvare financiară a Northvolt.

”Mingea este acum în terenul companiei”, a spus Kristersson, care conduce Partidul Moderat conservator din Suedia, adăugând că depinde de proprietarii Northvolt să dezvolte grupul.

”Nu ne implicăm în planurile de afaceri ale companiilor individuale, dar vrem să fim un loc bun pentru acest tip de industrie”, a spus el.

Northvolt a declarat pe 9 septembrie că va suspenda părți din producția de la gigafabrica sa din Suedia și că construcția planificată a fabricilor din Germania, Canada și sudul Suediei s-a confruntat cu întârzieri, deoarece compania își reduce expansiunea rapidă.

Renault Master cu hidrogen, premiat „Van of the Year”. Merge 700 de km și se încarcă în 5 minute CITEȘTE ȘI Renault Master cu hidrogen, premiat „Van of the Year”. Merge 700 de km și se încarcă în 5 minute

Cu Volkswagen printre proprietarii săi, Northvolt a fost în fruntea unui val de startup-uri europene care investesc zeci de miliarde de dolari în producția de baterii pentru a servi producătorilor auto de pe continent, în timp ce trec de la motoarele cu ardere internă la vehiculele electrice.

Dar creșterea cererii de vehicule electrice se mișcă într-un ritm mai lent decât au proiectat unii din industrie, iar concurența din China rămâne acerbă, această țară controlând 85% din producția globală de celule de baterii, arată datele Agenției Internaționale pentru Energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
northvolt
suedia