Prețurile petrolului au crescut, pe baza stimulentelor din China și a conflictului din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au crescut, pe baza stimulentelor din China și a conflictului din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Prețurile petrolului au urcat cu aproximativ 1,5%, până la maximul ultimelor trei săptămâni, din cauza știrilor despre stimulente monetare în China, cel mai mare importator mondial de țiței, și a temerilor că evenimentele din Orientul Mijlociu ar putea afecta oferta regională, în timp ce un alt uragan amenință livrările din SUA, cel mai mare producător de țiței din lume, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,14 dolari, sau cu1,5%, până la 75,04 dolari pe baril până la ora 15:09 GMT, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,16 dolari sau cu 1,5%, până la 71,46 dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Hidroelectrica - Anunț major către clienți CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - Anunț major către clienți
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest lucru a pus petrolul Brent pe drumul spre cel mai ridicat nivel de închidere din 2 septembrie.

”Anunțul guvernului chinez privind cel mai mare pachet de stimulente de după pandemie, combinat cu creșterea bruscă a tensiunii geopolitice în Orientul Mijlociu... a dat o lovitură retincenței care a dominat piețele petroliere în ultimele trei săptămâni”, a spus Claudio Galimberti, director de analiză a pieței globale la Rystad Energy.

Banca centrală a Chinei a dezvăluit cel mai mare stimulent de la pandemia de COVID-19 pentru a scoate economia din tendința deflaționistă și a reveni la ținta de creștere a guvernului, dar analiștii au avertizat că mai mult ajutor fiscal este vital pentru atingerea acestor obiective.

În Orientul Mijlociu, o regiune cheie producătoare de petrol, un atac aerian israelian asupra suburbiilor sudice ale Beirutului a ucis un comandant Hezbollah, în timp ce temerile de un război în regiune au crescut.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, a declarat că președintele american Joe Biden este hotărât să încheie un acord de încetare a focului și predarea ostaticilor în Gaza cu gruparea militantă palestiniană Hamas, încercând totodată să reducă tensiunile de la granița Israelului cu Libanul.

VIDEO&FOTO Ciolacu s-a întâlnit cu șefii OMV și Petrom CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu s-a întâlnit cu șefii OMV și Petrom

Între timp, producătorii americani de petrol se străduiesc să evacueze personalul de pe platformele de producție de petrol din Golful Mexic, deoarece un al doilea uragan în două săptămâni ar putea distruge câmpurile petroliere offshore.

Mai multe companii petroliere și-au întrerupt o parte din producție, deși furtuna tropicală Helene este în prezent pe cale să ocolească majoritatea regiunilor producătoare din vestul și centrul Golfului Mexic și să lovească Florida Panhandle ca un uragan, joi târziu.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret