Prețul țițeiului Brent a atins cel mai ridicat nivel după luna aprilie

Prețul țițeiului Brent a atins cel mai ridicat nivel după luna aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 09:54

Prețul țițeiului Brent au atins cel mai ridicat nivel din aprilie, depășind 87 de dolari pe baril, după ce datele din ziua precedentă au arătat o scădere a stocurilor din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 21 cenți, sau cu 0,2%, la 87,55 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 28 cenți, la 84,15 USD pe baril, în tranzacții reduse de sărbătoarea Zilei Independenței în SUA, scrie News.ro.

Amazon urmează să construiască un cloud ”top secret” CITEȘTE ȘI Amazon urmează să construiască un cloud ”top secret”

În sesiunea anterioară, prețul petrolului Brent a câștigat 1,3%, pentru a se stabili la 87,34 USD  pe baril, acesta fiind cel mai ridicat nivel de închidere din 30 aprilie.

Prețul petrolului WTI a atins un maxim al ultimelor 11 săptămâni, de 83,88 USD pe baril.

Aceste câștiguri au urmat unei scăderi mai mari decât erau ațteptările a stocurilor de țiței din SUA.

Administrația pentru informații în energie (AIE) a raportat o scădere a stocurilor de 12,2 milioane. Analiștii chestionați de Reuters se așteptau la o extragere de 680.000 de barili.

Prețurile petrolului au scăzut anterior cu până la 83 de cenți, dar scăderea era de așteptat să nu dureze, având în vedere slăbiciunea dolarului și o perspectivă mai bună pentru cererea de combustibil din SUA după datele EIA, a declarat analistul PVM Tamas Varga.

În schimb, comenzile industriale germane au scăzut în mod neașteptat în mai, adăugându-se semnelor că redresarea celei mai mari economii a Europei rămâne slabă.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret