A fost semnat în România unul dintre cele mai mari contracte de energie eoliană din regiune

A fost semnat în România unul dintre cele mai mari contracte de energie eoliană din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 14:14

Rezolv Energy, producător de energie independent sprijinit de Actis în Europa Centrală și de Sud-Est, prin subsidiara sa de proiect First Looks Solutions, a semnat un acord de achiziție virtuală de energie (VPPA) pe 10 ani în România cu Bekaert, jucător în transformarea sârmei de oțel și în tehnologii de acoperire a suprafețelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acesta este unul dintre cele mai mari acorduri de achiziție de energie (PPA) semnate vreodată în regiune. Acordul prevede ca Bekaert să achiziționeze 100 GWh de energie regenerabilă suplimentară pe an. 

Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Ministerul Mediului: Hidrocentrala de la Răstolița - prima construită de la zero după Revoluție. Proiectul, o investiție de 200 de milioane de euro, este derulat de Hidroelectrica

Energia va proveni de la parcul eolianul VIFOR, parc eolian buzoian de 461 MW, la care lucrările de construire vor începe în curând..

Recent, un număr de 3 subsidiare ale gigantului german Deutsche Telekom au cumpărat în avans energie electrică pe 12 ani care va fi produsă de către Vifor.

Odată operațional, Vifor va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa, generând suficientă energie curată pentru a alimenta mai mult de 270.000 de case și va evita emiterea a aproximativ 540.000 tone de CO2 anual.

Recent au fost asigurate facilități de împrumut financiar de până la 291 milioane de euro pentru a sprijini construcția Fazei 1, de la un consorțiu de 8 creditori condus de Erste Group, UniCredit Group și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și de International Finance Corporation (IFC), Intesa Sanpaolo Group, OTP Bank, Raiffeisen Bank International AG și Garanti BBVA România.

Rezolv Energy a fost lansată în urmă cu 18 luni de către Actis, un investitor global de top în infrastructura durabilă, și are deja peste 2 GW de energie curată în curs de pregătire pentru construcție în Europa de Sud-Est. Pe lângă parcul eolian Vifor, printre proiecte se numără Dama Solar, în vestul României, care, cu o capacitate de 1 044 MW, va fi cel mai mare parc solar din Europa după ce va fi construit, parcurile eoliene Dunărea Est & Vest de 600 MW din județul Constanța și St. George, un proiect solar de 229 MW în nord-estul Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc eolian
vifor buzău
bekaert