Ministerul Energiei majorează capitalul Oil Terminal în natură, cu 2 terenuri, compania va deschide birou în București

Ministerul Energiei majorează capitalul Oil Terminal în natură, cu 2 terenuri, compania va deschide birou în București
scris 13 oct 2015

Adunarea generală extraordinară a acționarilor operatorului de transport și depozitare țiței și produse petroliere Oil Terminal, controlat de Ministerul Energiei, cu 59,62% din acțiuni, a hotărât, marți, majorarea capitalului social al societății cu aport în natură din partea statului, reprezentând două terenuri din Constanța, în suprafață totală de circa 384.000 mp, pentru care Oil Terminal a obținut certificate de atestare a dreptului de proprietate încă din 2011.

În aceeași AGEA s-a aprobat înființarea în București a unei reprezentanțe Oil Terminal fără personalitate juridică.

Urmărește-ne și pe Google News

La AGEA au participat acționari deținând în total 59,63% din capitalul companiei, adică Ministerul Energiei plus o serie de acționari minoritari cu dețineri marginale cumulate de 0,1% din acțiuni.

Consiliul de Administrație al Oil Terminal a fost împuternicit să selecteze un evaluator pentru cele două terenuri care se vor adăuga capitalului social al societății. După efectuarea evaluării, se va calcula numărul total al acțiunilor ce vor emise, precum și al acțiunilor ce vor fi scoase la vânzare, cu drept de preferință acordat acționarilor existenți, în vederea menținerii de către aceștia a ponderii deținerilor în structura capitalului social.

Tot CA-ul Oil Terminal va decide perioada de subscriere a noilor acțiuni, care vor fi subscrise la valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune, conform dreptului de preferință.

Ministerul Energiei a mai încercat să majoreze capitalul social al Oil Terminal prin aport în natură cu cele două terenuri reprezentând cele două terenuri din Constanța menționate. Decizia chiar a fost luată într-o AGEA din august anul trecut, însă a fost contestată în justiție de acționarul minoritar Broadhurst Investments. Recent, Curtea de Apel Constanța a respins definitiv cererea Broadhurst.

Înființarea în București a unei reprezentanțe Oil Terminal fără personalitate juridică a fost introdusă pe ordinea de zi a AGEA tot de către Ministerul Energiei, principalul argument fiind facilitarea comunicării societății cu instituțiile statului.

Astfel, potrivit inițiatorului, înființarea unei reprezentanțe în Capitală ar facilita urmărirea documentațiilor și modul de transmitere a informațiilor din cadrul departamentelor din Ministerul Finanțelor Publice, în scopul obținerii autorizației de antrepozit fiscal, Oil Terminal având deja o întârziere de 2 ani din momentul în care a depus documentațiile pentru autorizarea ca antrepozit fiscal.

Oil Terminal a terminat primul semestru din acest an cu un profit net de 10,291 milioane lei, comparativ cu pierderea de 1,462 milioane lei din primele șase luni din 2014. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu peste 26% în intervalul ianuarie-iunie 2015, față de intervalul similar din anul trecut, la 65,18 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
broadhurst investments
majorare de capital
ministerul energiei