Gigantul Samsung se implică în studiul de fezabilitate pentru mini-reactoarele nucleare americane din România

Gigantul Samsung se implică în studiul de fezabilitate pentru mini-reactoarele nucleare americane din România
scris 26 iul 2024

Un al doilea acționar al NuScale, dezvoltatorul american al tehnologiei reactoarelor nucleare modulare mici (SMR) cu care România vrea să construiască o centrală de 462 MW la Doicești, va contribui la întocmirea fazei 2 a studiului FEED (Front-End Engineering Design) pentru proiect, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Societatea mixtă RoPower Nuclear SA, controlată în proporții egale de compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei de la Cernavodă, și Nova Power&Gas, din grupul E-INFRA al antreprenorilor clujeni Teofil Mureșan, Simion Mureșan și Marian Pantazescu, a semnat miercuri, în cadru festiv, contractele aferente fazei 2 a studiului FEED.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Grupul austriac PORR a săpat 1.500 metri în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grupul austriac PORR a săpat 1.500 metri în tunelurile "Daniela și Alina" și a început tunelul "Carmen". Muncă nonstop cu peste 600 angajați
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Contractele au fost semnate cu conglomeratul industrial texan Fluor, acționarul majoritar al NuScale, cu 52,4% din capital. NuScale ca atare va fi subcontractor al Fluor pentru serviciile prestate în vederea realizării studiului.

Acum, și gigantul sud-coreean Samsung C&T, care deține 3,2% din acțiunile NuScale, a decis că va participa la realizarea studiului, alături de Fluor, NuScale și Sargent & Lundy. Cei de la Samsung au intrat în acționariatul NuScale odată cu listarea companiei americane pe bursa Nasdaq.

Deutsche Bahn declanșează concedieri, pierderile au explodat CITEȘTE ȘI Deutsche Bahn declanșează concedieri, pierderile au explodat

Nuclearelectrica, NuScale, E-INFRA, Fluor și Samsung C&T au încheiat în iunie 2023 un memorandum de înțelegere pentru a colabora în implementarea de proiecte de centrale NuScale în România, precum și în alte țări din Europa Centrală și de Est.

Studiul FEED 2 va avea ca rezultat, printre altele, estimarea costurilor construirii, montării și punerii în funcțiune a centralei SMR de 462 MW de la Doicești cu o marjă de subestimare de 10%-30% și una de supraestimare de 10%-20%.

FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când va fi redeschis cazinoul din Constanța și cum va arăta interiorul

Estimarea valabilă în prezent are acuratețe semnificativ mai mica, cu marjă de subestimare de 20%-50% și una de supraestimare de 15%-30%. Informația este confidențială pentru public, după cum a transmis SNN pentru Profit.ro.

″Conform contractului FEED faza 2, Fluor se angajează să furnizeze către RoPower Nuclear serviciile de proiectare și inginerie necesare implementării proiectului nuclear SMR Doicești. Furnizarea acestor servicii va fi în conformitate cu cele mai bune practici din industria nucleară, precum și cu condițiile și specificațiile tehnice și comerciale stabilite de RoPower Nuclear, inclusiv standardele de siguranță, neproliferare și de securitate cibernetică și informatică. La finalul etapei FEED 2 vom avea o estimare actualizată a costurilor pentru proiect, un calendar actualizat de proiect, dar și proiectarea și toate analizele de siguranță și securitate nucleară aferente proiectului, necesare pentru decizia finală de investiție″, au transmis RoPower Nuclear și SNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
mini-reactoare nucleare americane
reactoare modulare mici smr
nuscale nuclearelectrica