Nuclearelectrica numește o nouă conducere la CNE Cernavodă

Nuclearelectrica numește o nouă conducere la CNE Cernavodă
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:29

Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunță că Romeo Urjan este noul director al Sucursalei CNE Cernavodă, iar funcția de director de Securitate Nucleară din cadrul companiei va fi ocupată de Valentin Ovidiu Nae, actualul director al sucursalei de la Cernavodă. Compania de stat precizează că ambele posturi sunt ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, potrivit structurii organizatorice a Nuclearelectrica.

De asemenea, compania a anunțat marți și numirea lui Daniel Adam în functia de director Financiar pentru un mandat incepand din data de 1 noiembrie 2024 pana la data de 15 februarie 2027, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE La cine a ajuns ″cartoful fierbinte″ al compensării viitoarelor scumpiri la încălzire și carburanți, determinate de noua taxă CO2 a UE pe clădiri și transporturi CITEȘTE ȘI DECIZIE La cine a ajuns ″cartoful fierbinte″ al compensării viitoarelor scumpiri la încălzire și carburanți, determinate de noua taxă CO2 a UE pe clădiri și transporturi
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (SNN) informează acționarii și investitorii că, în perioada următoare, va implementa schimbări în conducerea companiei. Astfel, functia de director al Sucursalei CNE Cernavodă va fi ocupată de Romeo Urjan, iar funcția de director de Securitate Nucleară din cadrul SNN va fi ocupată de Valentin Ovidiu Nae, actualul director al Sucursalei CNE Cernavodă, ambele posturi fiind ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, potrivit structurii organizatorice a SNN”, anunță compania într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Romeo Urjan are peste 30 de ani experiență în industria nucleară, incluzând operarea centralelor nucleare, construcție și punere în funcțiune, securitate nucleară și pregătire personal.

Acesta a fost directorul de Producție al Centralei Nucleare de la Cernavodă până în anul 2002, iar ulterior a deținut diferite pozitii de management în operare, pregătire și control lucrări la centrala nucleară Ontario Power Generation din Canada, din anul 2002 până în anul 2015. În cadrul SNN, Romeo Urjan a deținut functia de director general adjunct Operatiuni, fiind în prezent directorul Direcției Tehnice și Securitate Nucleară.

Romeo Urjan este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti si detine un MBA de la Open University Business School din Marea Britanie.

”Schimbarea are în vedere calibrarea organizatională a funcțiilor critice de management și securitate nucleara în mod optim, pentru operarea curentă a CNE Cernavodă, continuarea dezvoltarii proiectelor de investitii ale SNN, prin utilizarea expertizei lui Romeo Urjan și a lui Valentin Ovidiu Nae”, mai arată compania.

Valentin Ovidiu Nae are o experiență de 35 de ani în cadrul Sucursalei CNE Cernavodă și  expertiză acumulată în cadrul misiunilor de experți internationali la care a participat, în cadrul WANO.

VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic” CITEȘTE ȘI VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic”

De-a lungul timpului, Valentin Ovidiu Nae a detinut functii de operare și conducere, fiind seful secției control radiații, inginer operare principal specialist, operator camera de comanda, dispecer sef de tura Unitatea 1, inginer șef în cadrul Departamentului Sisteme de Proces, director Operatiuni in cadrul SNN. Din 19 octombrie 2020, deține functia de director al Sucursalei CNE Cernavoda, fiind responsabil pentru coordonarea activitatii de producție si a functiilor de securitate nucleară.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 12,88 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% din producția totală de energie fără CO2 din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
cernavodă