Divizia de robotaxiuri de grupului chinez Baidu vrea să se extindă la nivel mondial în viitorul apropiat

Divizia de robotaxiuri de grupului chinez Baidu vrea să se extindă la nivel mondial în viitorul apropiat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:18

Unitatea de robotaxiuri a companiei chineze de tehnologie Baidu, Apollo Go, este în discuții cu mai multe firme pentru a se extinde pe piețele din străinătate ”în viitorul apropiat”, potrivit unei surse familiare cu chestiunea, citată de CNBC.

Nu au fost disponibile detalii despre calendar sau regiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Un tablou al pictorului român Adrian Ghenie, dintr-o colecție americană - vândut la Londra cu peste 2 milioane euro
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Baidu este unul dintre principalii operatori de robotaxiuri din China, scrie News.ro

Autoritățile de reglementare din anumite părți ale Beijingului și orașe precum Wuhan, cea mai mare regiune operațională a Apollo Go, au permis companiilor să opereze comercial taxiuri cu conducere autonomă, după ce ani de zile doar au permis teste interne.

Tesla urmează să organizeze joi evenimentul său mult așteptat referitor la robotaxiuri.

WeRide, un alt dezvoltator chinez de robotaxiuri, a anunțat la sfârșitul lunii septembrie o înțelegere pentru a-și integra mașinile în platforma din  gigantul Abu Dhabi a Uber.

Comunicatul spune că companiile nu plănuiesc parteneriate similare în SUA sau China.

Agenția Internațională a Energiei a înrăutățit previziunile privind cererea globală de petrol în 2025 CITEȘTE ȘI Agenția Internațională a Energiei a înrăutățit previziunile privind cererea globală de petrol în 2025

În iulie, BYD și Uber au anunțat că vor dezvolta ”vehicule cu capacitate autonomă” pentru platforma companiei de transport. Nu au împărtășit detalii.

Cursele cu robotaxiuri din Chins operate de Baidu și companii precum Pony.ai sunt în general subvenționate de companii pentru a încuraja utilizarea lor.

Reglementările locale impun uneori ca un lucrător uman să stea în interiorul mașinii, ceea ce înseamnă că nu toate vehiculele sunt complet autonome.

Baidu a spus că, la sfârșitul lunii iulie, Apollo Go a operat peste 7 milioane de curse cu robotaxiuri.

Separat, Baidu a anunțat marți că Rong Luo nu va mai fi director financiar, ci va deveni vicepreședinte executiv, care va supraveghea unitatea de ecosistem mobil a companiei. Junjie He, fostul șef al unității mobile, va deveni director financiar interimar, a spus compania. Baidu a descris schimbările ca parte a unei ”rotații de conducere”.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
apollo go
robotaxi