Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:14

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în seara zilei de 10 octombrie 2024, pentru efectuarea unor lucrări de întreținere a unor echipamente, potrivit unui raport al Nuclearelectrica SA transmis Bursei de Valori București.

„Oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă este necesară în vederea realizării unor lucrări de întreținere a unor echipamente pentru asigurarea funcționării optime în perioada anotimpului rece. Conform procedurilor aplicabile ale CNE Cernavodă și standardelor de securitate nucleară, lucrările de întreținere se pot realiza doar cu reactorul în stare oprită”, se spune în raport.

Urmărește-ne și pe Google News
Nuclearelectrica numește o nouă conducere la CNE Cernavodă CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica numește o nouă conducere la CNE Cernavodă
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform sursei citate, oprirea controlată și lucrările de întreținere nu au impact asupra securității nucleare, personalului și populației, scrie Agerpres.

Unitatea 1 a centralei nucleare (CNE) Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcțiune în 1996 și a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul național, pe o perioadă de 26 de ani. Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania națională de energie electrică, termică și combustibil nuclear din România, care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deținând 82,49% din acțiuni, iar ceilalți acționari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Compania contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

Sucursala CNE Cernavodă (CNE) operează două unități nucleare CANDU, fiind două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume,o fabrică de combustibil nuclear și a realizat ciclul integrat al combustibilului prin achiziția unei linii de procesare a concentratului de uraniu pentru a susține proiectele de investiții pe termen lung ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cne cernavodă
energie