Cele mai mari trei companii americane de explorare energetică au plătit guvernelor străine de opt ori mai mult decât în SUA

Cele mai mari trei companii americane de explorare energetică au plătit guvernelor străine de opt ori mai mult decât în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:36

Cele mai mari trei companii de explorare energetică din SUA au plătit peste 42 de miliarde de dolari guvernelor străine anul trecut, de aproximativ opt ori mai mult decât au plătit în Statele Unite, conform documentelor depuse la autoritățile de reglementare, transmite Reuters.

Dezvăluirile de la Exxon Mobil, Chevron și ConocoPhillips au fost solicitate în acest an pentru prima dată, în conformitate cu o nouă cerință a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse.

Urmărește-ne și pe Google News
Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia CITEȘTE ȘI Nu se limitează la Neptun Deep. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, pregătește noi exploatări de zăcăminte onshore, în Transilvania și Muntenia
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Susținătorii transparenței au insistat pentru această regulă de mai bine de un deceniu, pentru a pune în lumină tranzacțiile financiare externe ale companiilor Big Oil în căutarea globală a petrolului și pentru a oferi o idee dacă contribuabilii americani primesc o parte echitabilă din valoarea producției în creștere din SUA, scrie News.ro

Statele Unite ale Americii au devenit cel mai mare producător de petrol și gaze din lume în ultimii ani, datorită în principal unui boom din uriașul bazin Permian din Texas și New Mexico.

”Adevărul este că aici, în SUA, avem una dintre cele mai proaste oferte pentru extracția resurselor noastre naturale”, a declarat Michelle Harrison, consilier general adjunct pentru EarthRights International, un grup de promovare a mediului.

Aproximativ 90% din plățile globale de aproape 25 de miliarde de dolari ale Exxon au fost către guverne străine în 2023, chiar dacă aproape un sfert din veniturile din explorare și producție globale ale Exxon provin din Statele Unite.

Gigantul petrolier din Texas a plătit 22,5 miliarde de dolari sub formă de taxe, redevențe și alte articole în străinătate, în fruntea listei fiind Emiratele Arabe Unite (7,4 miliarde de dolari), Indonezia (4,6 miliarde de dolari) și Malaezia (3,2 miliarde de dolari), potrivit declarațiilor depuse.

Prin contrast, Exxon a făcut plăți de aproximativ 2,3 miliarde de dolari în plăți în SUA în 2023, inclusiv doar 1,2 miliarde de dolari către Serviciul fiscal al SUA, potrivit raportului Exxon.

Câștigurile din amonte ale Exxon din SUA au totalizat 4,2 miliarde de dolari, comparativ cu 17,1 miliarde de dolari pe piețele din afara SUA, conform raportului anual 2023 al Exxon. În preambulul raportului SEC al Exxon, compania s-a plâns că comparațiile dintre plățile din SUA și din străinătate nu sunt corecte și a spus că plățile guvernului SUA au totalizat 6,6 miliarde de dolari anul trecut, când sunt incluse peste 4 miliarde de dolari sub formă de taxe de stat și locale omise de reglementări. Exxon a refuzat să comenteze.

Între timp, Chevron a plătit 14,6 miliarde de dolari guvernelor străine în 2023, inclusiv 4 miliarde de dolari numai Australiei, potrivit dosarelor. Compania a plătit doar 2 miliarde de dolari în SUA, potrivit declarațiilor.

Daniel Fenechiu: PNL susține candidatura lui Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR, Este un om cu viziune liberală, apropiat de PNL CITEȘTE ȘI Daniel Fenechiu: PNL susține candidatura lui Cosmin Marinescu la funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al BNR, Este un om cu viziune liberală, apropiat de PNL

Un purtător de cuvânt al Chevron a spus că cheltuielile generale ale companiei în SUA pot fi mult mai mici decât în ​​câmpurile petroliere din străinătate.

Proprietățile Chevron din Bazinul Permian, de exemplu, totalizează aproximativ 2,2 milioane de acri, aproximativ 75% din acel teren fiind conectat fie cu plăți de redevențe reduse, fie fără redevențe.

Directorii Chevron văd asta ca pe un avantaj imens și unul care creează valoare pentru acționari, conform prezentărilor companiei.

Anul trecut, majoritatea profiturilor Chevron din amonte au provenit de pe piețele internaționale - la 17,4 miliarde de dolari, comparativ cu 4,1 miliarde de dolari în Statele Unite - conform raportului anual 2023 al Chevron.

Chevron nu a criticat parametrii de dezvăluire în declarația sa și a spus Reuters că va continua să lucreze cu agențiile relevante pentru transparență și responsabilitate între guverne și industrie.

Pentru ConocoPhillips, doar 1,3 miliarde de dolari dintr-un total de 6,5 miliarde de dolari în totalul plăților globale de anul trecut au fost către SUA, potrivit declarațiilor.

Compania a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
companii