PPC, care a cumpărat Enel România, intră pe nișa plăților electronice

PPC, care a cumpărat Enel România, intră pe nișa plăților electronice
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 06:00

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică elenă, la care statul este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, și care a preluat anul trecut operațiunile și activele din România ale italienilor de la Enel, intră pe nișa plăților electronice, cu o nouă firmă, sub denumirea PPC e-Money Services.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciile PPC e-Money ale noii firme, care va funcționa ca instituție de monedă electronică, vor include operațiuni de plată și intermediere financiară. cu scopul de a exploata o bază largă de clienți, cu 5,5 milioane de gospodării în Grecia și alte 3,1 milioane în România (după achiziția Enel).

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
DOCUMENT SUA donează Poliției Române echipamente de detectare a traficului ilicit de materiale nucleare și radioactive de aproape 2 milioane de dolari CITEȘTE ȘI DOCUMENT SUA donează Poliției Române echipamente de detectare a traficului ilicit de materiale nucleare și radioactive de aproape 2 milioane de dolari

Astfel, noua companie va furniza servicii precum plasarea și retragerea numerarului în conturile de plăți, executarea plăților, emiterea de monedă electronică, precum și alte servicii precum, de exemplu, executarea tranzacțiilor de plată cu cardul, ordine permanente etc.. Societatea va funcționa ca instituție de monedă electronică, dezvoltând o aplicație mobilă pentru depozite și plăți.

Primul Consiliu de Administrație al companiei, înființat prin decizia CA al PPC, este format din Alexandros Paterakis, director general adjunct al PPC, care își asumă funcția de președinte și CEO, Konstantinos Alexandridis, director financiar al PPC pe poziția de vicepreședinte, și Katerina Lymoura, ca membru CA.

Profit.ro a anunțat recent că analiștii financiari greci de la Axia Ventures se așteaptă la o ″explozie″, pe primul semestru al anului, a profitului operațional EBITDA al Public Power Corporation (PPC).

Cei de la Axia, care au sprijinit PPC cu consultanță la tranzacția cu Enel, estimează că grupul grec va afișa o EBITDA de 904,5 milioane euro pentru S1 2024, în creștere cu 53,4% față de perioada similară a anului trecut, majorare datorată în principal business-ului din România.

Acțiunile cad pe Wall Street, temeri la adresa economiei. Și Bursa de la București este pe roșu - FOTO CITEȘTE ȘI Acțiunile cad pe Wall Street, temeri la adresa economiei. Și Bursa de la București este pe roșu - FOTO

În același timp, profitul net după deducerea drepturilor minoritare este estimat în scădere cu 36,7%, la 111,1 milioane euro. Aceste drepturi sunt prognozate în creștere, tot ca urmare a profitabilității mai mari a businessului din România, dar și a contribuției companiilor mixte la care PPC s-a asociat pentru dezvoltarea de proiecte de producție de energie regenerabilă.

Analiștii firmei prognozează pentru PPC venituri din vânzări de 3,9 miliarde euro pe primele 6 luni, în urcare cu 9%.

UniCredit, implicată într-un nou proces în Rusia CITEȘTE ȘI UniCredit, implicată într-un nou proces în Rusia

Pe de altă parte, Axia vede și un plus al îndatorării la PPC, din cauza necesităților de finanțare suplimentare determinate de planul strategic de investiții al companiei.

Cei de la PPC au anunțat în ianuarie că intenționează să-și majoreze de 2,6 ori portofoliul românesc de producție de energie regenerabilă, eoliană și solară, de la o putere instalată totală de circa 600 MW acum la 1.900 MW în 2026. Ulterior, în martie, CEO-ul pe România al PPC, Alessio Menegazzo, a declarat că investițiile în rețele electrice trebuie sprijinite și accelerate foarte mult, pentru că altfel se va crea un decalaj și mai mare între România și celelalte țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc enel
public power corporation ppc
profit ppc
investiții ppc