O companie și-a concediat peste noapte toți angajații ruși

O companie și-a concediat peste noapte toți angajații ruși
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:00

Dezvoltatorul de software ABBYY a concediat toți rușii din personalul său într-o singură zi, anunțându-i de acest lucru în timpul unei videoconferințe, relatează Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia.

Fondată în 1989 la Moscova de David Yang, un antreprenor din Silicon Valley care la momentul respectiv era în anul 4 de facultate, ABBYY este o companie tech specializată în procesarea digitală documentelor, minarea datelor și recunoașterea optică a caracterelor (OCR), scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Jumbo intră în premieră într-un nou oraș din România, pe o fostă platformă industrială CITEȘTE ȘI FOTO Jumbo intră în premieră într-un nou oraș din România, pe o fostă platformă industrială
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ea numără printre partenerii săi din jurul lumii UiPath, Blue Prism, Alteryx, PwC India și alte companii.

ABBY a făcut parte din valul de companii care au anunțat în 2022 că vor părăsi Rusia ca urmare a invaziei declanșate de președintele Vladimir Putin în Ucraina. Ea și-a lichidat toate activitățile din Rusia, dar și Belarus. Sediul companiei a fost mutat în SUA.

VIDEO Mediile de stocare ale centrelor de date ar putea fi reciclate cu ajutorul roboților CITEȘTE ȘI VIDEO Mediile de stocare ale centrelor de date ar putea fi reciclate cu ajutorul roboților

La momentul respectiv, angajaților ruși le-au fost făcute oferte de relocare la birourile companiei din Cipru, Belgrad și Budapesta.

Însă, în seara zilei de 30 septembrie, toți au fost invitați pe rând într-o videoconferință online în care au fost anunțați că vor fi concediați, în pofida faptului că au ales să părăsească Rusia pentru a continua să lucreze la companie.

Potrivit informațiilor apărute inițial pe Mash, unul dintre cele mai populare canale de Telegram din Rusia, angajaților le-au fost oprite imaginile transmise de webcam și sunetul de la microfoane înainte să fie anunțați de decizie.

FOTO Primele imagini cu Renault 4 E-Tech electric CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Renault 4 E-Tech electric

Accesul cu numele de utilizator și parole la platformele companiei le-a fost restricționat imediat după aceea.

„Mai întâi a fost anunțat biroul cipriot, apoi cel sârb, apoi cel maghiar. Toți cei cu pașaport rusesc au fost concediați”, a declarat unul dintre angajați.

Potrivit Lenta, angajații ruși disponibilizați cred că ABBY a luat decizia pentru a-i înlocui cu programatori din India, despre care afirmă că lucrează pentru bani mai puțini.

viewscnt
Afla mai multe despre
software
concedieri