Agenția Internațională a Energiei a înrăutățit previziunile privind cererea globală de petrol în 2025

Agenția Internațională a Energiei a înrăutățit previziunile privind cererea globală de petrol în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Creșterea cererii globale de petrol în 2025 va fi sub previziunile anterioare, în urma activității economice slabe din China și America de Nord, se arată într-un raport al Agenției Internaționale a Energiei (EIA), transmite Reuters.

Anul viitor, cererea globală de petrol ar urma să crească cu 1,2 milioane de barili pe zi (bpd), la 104,3 milioane, cu aproximativ 300.000 bpd sub precedentele previziuni. Cererea se va situa anul acesta la aproximativ 103,1 milioane bpd, mai puțin cu 20.000 bpd față de estimarea anterioară, a precizat EIA.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic” CITEȘTE ȘI VIDEO Serial Netflix difuzat și în România - anulat brusc. „Făcut ceva ciudat, hilar și tragic”
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Reducerea perspectivelor din 2024 reflectă scăderea importurilor și a activității rafinăriilor din China, principalul cumpărător de țiței de pe piețele internaționale, iar cele de anul viitor vin pe fondul temerilor privind producția industrială slabă din SUA și Canada, se arată în raport.

IEa se așteaptă ca cererea de petrol în SUA să crească anul viitor la 20,5 milioane (bpd), în scădere față de prognoza precedentă, de 20,6 milioane bpd. Pentru acest an a fost menținută estimarea la 20,3 milioane bpd, scrie Agerpres

Organizația cu sediul la Paris se așteaptă ca anul viitor producția de petrol a SUA să fie în medie de 13,54 milioane bpd, un declin de aproximativ 1% față de precedenta prognoză, de 13,67 milioane bpd.

Valea Jiului: Tranziția de la cărbune la energie verde, susținută de peste 2 miliarde euro. România - plan să renunțe complet la cărbune CITEȘTE ȘI Valea Jiului: Tranziția de la cărbune la energie verde, susținută de peste 2 miliarde euro. România - plan să renunțe complet la cărbune

De asemenea, EIA a înrăutățit estimarea privind prețurile petrolului, estimând acum o cotație a barilului de petrol 'light sweet crude' la un nivel mediu de 76,91 dolari în 2024, un declin de 2,4% comparativ cu previziunea anterioară, iar cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urma să se situeze la nivel mediu de 80,89 dolari anul acesta, o scădere de 2,3% față de precedenta prognoză.

Agenția Internațională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenția a fost înființată ca răspuns la primul șoc petrolier din 1973 - 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

viewscnt
Afla mai multe despre
agenția internațională a energiei
petrol