VIDEO Chinezii au probleme cu primul drum construit în România

VIDEO Chinezii au probleme cu primul drum construit în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2024

Primul drum construit de chinezi în România nu e gata nici acum, deși e în lucru de aproape patru ani. Este vorba de centura Zalăului – un drum de 5,5 kilometri și o bandă pe sens ce trebuia să fie gata deja din martie 2023.

Conform informațiilor CNAIR centralizate de CESTRIN, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 64%, deși termenul contractual pentru finalizarea proiectului de către chinezii de la Synohidro era 23 martie 2023, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Lanț olandez de magazine cu discount a intrat în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Lanț olandez de magazine cu discount a intrat în România

O filmare recentă realizată cu drona arată că pe șantier se lucrează, după o perioada la începutul anului când lucrările păreau complet blocate, dar că mai e mult de realizat până la deschidere.

Primul drum construit de chinezi în România

Drumul de 5,53 km de lângă Zalău, deși unul scurt și doar cu câte o bandă pe sens (două în zonele de urcare), e unul destul de dificil de construit, cu 5 viaducte, 5 poduri și două intersecții tip giratoriu la fiecare capăt.

Tronsonul nou de circa 5,5 km urmează să completeze actuala șosea de centură a Zalăului – o primă jumătate de circa 8 km care are o utilitate limitată în lipsa construirii segmentului dintre Aghireș și drumul național Zalău-Cluj (urcarea pe dealul Meseș).

Dincolo de de întârzierile care s-au acumulat din cauza constructorilor, dar și a blocajelor administrativ-birocratice, și problemele cu terenul instabil și alunecările de teren au făcut ca avansul șantierului să stagneze considerabil de-a lungul timpului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

 

viewscnt
Afla mai multe despre
drum
zalau
china