UE vrea condiții de concurență echitabile, dar încă negociază cu China în problema taxelor auto

UE vrea condiții de concurență echitabile, dar încă negociază cu China în problema taxelor auto
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:28

Uniunea Europeană vrea condiții de concurență echitabilă cu China în privința tarifelor vamale auto și negociază cu Beijingul anumite mecanisme, cum ar fi angajamente legate de preț sau investiții în Europa, a afirmat la Berlin președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

Vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz, șefa CE a declarat că negocierile cu China vor continua, chiar dacă impunerea tarifelor vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice chinezești intră în vigoare. Scholz și-a exprimat speranța că se va ajunge la un acord până la finalul acestei luni, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru un nou lot montan al Autostrăzii Unirii CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou lot montan al Autostrăzii Unirii
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Care ar putea fi compensațiile oferite în schimbul taxelor compensatorii, de exemplu? Și există problema angajamente legate de preț care este discutată, și a investițiilor în Europa. Acestea sunt problemele analizate. Negocierile se vor încheia doar când se va termina negocierea ultimei chestiuni disputate", a explicat von der Leyen.

Cei doi lideri s-au întâlnit la Berlin într-un moment în care UE se pregătește să impună tarife vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice chinezești, o măsură care a stârnit opoziția Germaniei și a industriei sale auto, din cauza temerilor legate de represaliile Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
masini
china