Producția Hidroelectrica s-a diminuat cu o cincime, confirmând tendința din prima jumătate a anului

Producția Hidroelectrica s-a diminuat cu o cincime, confirmând tendința din prima jumătate a anului

Sursă foto: Hidroelectrica

Florin Rusu
Florin Rusu
scris astăzi, 21:00

Hidroelectrica, cel mai important producător de energie electrică din România, deținut majoritar de statul român, și-a redus cu peste o cincime producția de energie în trimestrul a treilea, confirmând tendința raportată în prima jumătate a anului.

Hidroelectrica a produs în trimestrul al treilea 2,8 TWh, cu 21% sub volumul de 3,6 TWh din perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Hidroelectrica vrea să modernizeze cea mai mare hidrocentrală din România, pentru a-i prelungi viața cu 30 de ani. Probleme serioase, cauze neidentificate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Hidroelectrica vrea să modernizeze cea mai mare hidrocentrală din România, pentru a-i prelungi viața cu 30 de ani. Probleme serioase, cauze neidentificate
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În primele trei trimestre, Hidroelectrica a generat 11,3 Wh, cu 22% sub cantitatea de 14,5 TWh produsă în primele 9 luni ale anului trecut.

Cantitatea de energie vândută s-a diminuat la rândul său cu 24% atât în trimestrul al treilea, cât și în primele 9 luni ale anului, perioadă în care Hidroelectrica a comercializat 11,7 TWh (15,4 TWh în primele 9 luni ale lui 2023).

Producția Hidroelectrica s-a diminuat cu o cincime, confirmând tendința din prima jumătate a anului

Cantitatea de energie electrică comercializată către proprii clienți ai Hidroelectrica Furnizare a scăzut cu doar 2% în trimestrul al treilea, de la 1,55 TWh la 1,52 TWh, un procent sub cel înregistrat pe primele 9 luni, de 11% (de la 4,5 TWh la 4 TWh).

HiSky a lansat, cu prețuri mici, primul zbor de la București la Paris CITEȘTE ȘI HiSky a lansat, cu prețuri mici, primul zbor de la București la Paris

Volumul de energie vândut pe piața de echilibrare, care a înregistrat prețuri record în acest trimestru, a crescut cu 23%, de la 91 la 112 GWh, pe primele 9 luni creșterea fiind mai spectaculoasă, de 64%, de la 242 la aproape 400 GWh.

Hidroelectrica s-a listat recent la bursă și este deținută majoritar de statul român, cu o participație de 80%. La ultimul preț de 124,4 lei/acțiune, capitalizarea companiei este de 55,9 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
producție
raport
bursa