Praga a găsit soluția pentru a reduce zgomotul nocturn produs de turiștii beți

Praga a găsit soluția pentru a reduce zgomotul nocturn produs de turiștii beți
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 21:22

Praga a decis să interzică plimbările prin pub-uri organizate de agenții de turism, ca o soluție de a reduce zgomotul nocturn produs de turiștii beți, relatează Politico.

Interdicția adoptată de legislatorii locali înseamnă că plimbările de seară prin pub-uri – tururi obișnuite în care turiștii urmează un ghid de la un bar la altul – nu vor mai fi tolerate în capitala cehă între orele 22.00 și 6.00. Măsura nu afectează grupurile turistice obișnuite, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Budapesta s-a săturat de turiști CITEȘTE ȘI Budapesta s-a săturat de turiști
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„[Consumul] nerezonabil de alcool și comportamentul perturbator asociat cu tururile organizate în pub-uri pot crea impresia unei lipse de cultură în comunitate, pot reduce sentimentul de siguranță și pot avea un impact negativ asupra percepției municipalității de către turiști, potențiali investitori și cetățenii înșiși”, se arată în moțiunea orașului.

Viceprimarul orașului Praga, Zdeněk Hřib, a declarat luni reporterilor că „nu va fi posibil să existe tururi ghidate” pe timp de noapte, în timp ce viceprimarul Jiří Pospíšil a declarat că orașul „caută un turist mai cultivat, mai bogat … nu unul care vine pentru o perioadă scurtă doar pentru a se îmbăta”, potrivit AFP.

Cramele din Moldova, inclusiv Purcari, se îndepărtează de gazul rusesc. „Eram ostaticii Gazprom!” CITEȘTE ȘI Cramele din Moldova, inclusiv Purcari, se îndepărtează de gazul rusesc. „Eram ostaticii Gazprom!”

Locuitorii din centrul orașului Praga se plâng de mult timp de zgomotul și problemele de siguranță generate de turiștii care se distrează. Străzile pietruite ale orașului sunt pline de pub-uri și fabrici de bere, iar un cetățean mediu din Cehia are cel mai mare consum de bere din lume, potrivit Asociației cehe a fabricilor de bere.

viewscnt
Afla mai multe despre
praga
turisti
agentii