Patru landuri germane își dau mâna pentru a salva fabrici Volkswagen

Patru landuri germane își dau mâna pentru a salva fabrici Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:58

Patru landuri germane - Saxonia Inferioară, Saxonia, Hesse și Berlin - unde Volkswagen are o prezență puternică, vor să colaboreze pentru a se asigura că producătorul auto nu închide niciuna din fabricile sale, se arată într-o poziție comună a miniștrilor Economiei din cele patru landuri, consultată de Reuters.

Principalul obiectiv îl reprezintă prezervarea completă a tuturor fabricilor. „Aceasta înseamnă că locațiile individuale nu joacă una împotriva celeilalte”, se arată în documentul din 10 octombrie, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Compania aeriană românească Dokia Air primește primul Falcon din România. Zboruri charter de lux CITEȘTE ȘI FOTO Compania aeriană românească Dokia Air primește primul Falcon din România. Zboruri charter de lux
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Departamentele economice ale statelor federale vor acționa solidar și în strânsă coordonare între ele”, relevă sursa citată. De asemenea, în document sunt respinse reducerile de costuri pe seama angajaților și se arată că un contract renegociat, pe termen lung, pentru siguranța locurilor de muncă ar trebui să asigure protejarea slujbelor și păstrarea expertizei.

Tensiunile la Volkswagen s-au accentuat din cauza spectrului închiderii de fabrici, iar negocierile cu puternicul sindicat IG Metall sunt tensionate.

FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Alpine a prezentat conceptul A390_β, viitorul fastback electric al mărcii

De asemenea, IG Metall trebuie să negocieze noi acorduri colective de muncă pentru cei 130.000 de angajați din Germania de la marca VW, după ce luna trecută grupul a renunțat la acordul îndelungat care stipula păstrarea forței de muncă la șase din fabricile sale din Germania de Vest.

Săptămâna trecută, agenția de evaluare financiară Moody’s a înrăutățit perspectiva atribuită ratingului grupului german Volkswagen AG de la stabilă la negativă, ceea ce înseamnă că o nouă retrogradare este posibilă.

Decizia vine ca urmare a deteriorării performanței operaționale a celui mai mare producător auto european și a dificultăților așteptate în vederea redresării situației, se arată în comunicatul Moody’s.

Cehii de la Zentiva au finalizat în România operațiunea de cumpărare publică de acțiuni și îndeplinesc condițiile de delistare de la bursă CITEȘTE ȘI Cehii de la Zentiva au finalizat în România operațiunea de cumpărare publică de acțiuni și îndeplinesc condițiile de delistare de la bursă

„Ne așteptăm ca performanța operațională a VW să fie slabă în 2025, în urma volumului scăzut al vânzărilor pe plan mondial, inclusiv pe fondul cererii reduse din China și al încetinirii din Europa Occidentală, a sporirii presiunilor asupra prețurilor, a potențialelor amenzi în UE pentru emisiile de CO2, precum și în urma costurilor suplimentare cu restructurarea”, apreciază agenția de evaluare financiară.

Grupul german Volkswagen a raportat vineri un declin de 7% al livrărilor globale în trimestrul trei din 2024 (după o scădere de 3,8% în precedentele trei luni), pe fondul cererii slabe din China și al costurilor ridicate de producție pe piața internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen