Toyota depășește un nou record istoric în Europa

Toyota depășește un nou record istoric în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:30

Vânzările Toyota în Europa au atins, la nouă luni din 2024, un nou record istoric, după un avans care depășește ritmul pieței europene, ceea ce demonstrează că strategia aleasă de japonezi a fost, cel puțin până în acest moment, una câștigătoare.

Toyota Motor Europe a anunțat că a obținut un avans de 6 procente pentru vânzările pe primele nouă luni ale anului, la un volum de 912.671 vehicule, ceea ce reprezintă cea mai mare performanță a companiei japoneze pe piața din Europa, în intervalul ianuarie – septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Corespondență din Paris - Mihai Bordeanu, managing director Dacia - semnal de alarmă: România devine tot mai puțin competitivă! CITEȘTE ȘI Corespondență din Paris - Mihai Bordeanu, managing director Dacia - semnal de alarmă: România devine tot mai puțin competitivă!
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Compania are și un record specific mașinilor hibrid și electrice, care au urcat la 75% din totalul vânzărilor. Cu aceste cifre, Marca Toyota, care reprezintă cea mai mare parte a vânzărilor grupului, și-a consolidat poziția secundă pe piața auto din Europa, cumulat pe autoturisme și vehicule comerciale, fiind depășită doar de Volkswagen, ca urmare a unei creșteri de 5%.

Și brandul premium Lexus a înregistrat un volum record, cu 63.697 vehicule vândute și o creștere de 17%, chiar dacă rămâne la o distanță considerabilă față de rivalele germane, Audi, BMW și Mercedes.

Scholz iese public: Germania are nevoie de o nouă strategie pentru a-și salva industria auto CITEȘTE ȘI Scholz iese public: Germania are nevoie de o nouă strategie pentru a-și salva industria auto

Chiar dacă nu vinde pe piața europeană decât un singur model complet electric, Toyota a reușit să atingă un avans de 28% cu acest model, în timp ce propulsiile PHEV au crescut cu 28%, iar hibridele fără încărcare au avut un plus de 9 procente.

„Ne bucurăm de o cerere puternică în gama de vehicule electrificate, care reprezintă acum 75% din mixul nostru total de vânzări și continuăm să depășim piața. Abordarea noastră pe mai multe căi, care oferă diverse tehnologii electrificate, ne-a permis să răspundem pozitiv la cererea în schimbare a clienților din Europa”, a declarat Matt Harrison, Chief Corporate Officer, Toyota Motor Europe, subliniind efectele pe care le-a avut insistența managementului companiei de a amâna lansările de mașini electrice în favoarea propulsiei hibride.

Corespondență din Paris - Luca de Meo, șeful Renault: Sunt îngrijorat pentru 2025. Ne vor forța să facem lucruri pe care n-ar trebui să le facem. Să tăiem producția de mașini cu combustie! CITEȘTE ȘI Corespondență din Paris - Luca de Meo, șeful Renault: Sunt îngrijorat pentru 2025. Ne vor forța să facem lucruri pe care n-ar trebui să le facem. Să tăiem producția de mașini cu combustie!

Cele mai vândute modele ale mărcii Toyota au fost gama Yaris, gama Corolla și noul Toyota C-HR. Vânzările de vehicule electrice cu baterie în primele nouă luni ale anului au crescut cu +19% față de anul precedent, la 26.824 de vehicule, mult însă sub volumele înregistrate de cele mai importante mărci europene. În schimb, vânzările de hibride plug-in au crescut cu 93% cu ajutorul noului Toyota C-HR PHEV.

Vânzările diviziei de vehicule comerciale, Toyota Professional, au scăzut cu -4,3%, la 97.226 unități.

Cele mai vândute modele Toyota în 2024 (9 luni):

  1. Yaris Cross (155.527)
  2. Yaris (133.634)
  3. Corolla (121.519)
  4. Toyota C-HR (97.698)
  5. Aygo X (74.873)
  6. RAV4 (76.994)

Cele mai vândute modele hibride:

  1. Yaris Cross Hybrid (150.535)
  2. Yaris Hybrid (119.273)
  3. Corolla Hybrid (67.754)
  4. Toyota C-HR Hybrid (97.689)
  5. RAV4 hibrid/hibrid cu plug-in (74.099)
viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
vanzari toyota
toyota europa
corolla
yaris
c-hr phev