Romaero și Aeroplex din Ungaria vor colabora pentru mentenanța și reparația aeronavelor civile

Romaero și Aeroplex din Ungaria vor colabora pentru mentenanța și reparația aeronavelor civile
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:09

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, și omologul său din Ungaria, Marton Nagy, vor inaugura proiectul de colaborare dintre Romaero SA și Aeroplex Central Europe Ltd, care vizează înființarea unui hub de mentenanță și reparații pentru aeronave civile, în cadrul facilităților puse la dispoziție de partea română.

La eveniment, alături de oficiali ai Guvernului României și ai Guvernului Ungariei, vor fi prezenți reprezentanți ai celor două companii, precum și lideri din industria aeronautică și personalități din sectorul aviației, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Scholz iese public: Germania are nevoie de o nouă strategie pentru a-și salva industria auto CITEȘTE ȘI Scholz iese public: Germania are nevoie de o nouă strategie pentru a-și salva industria auto
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, „colaborarea prevede dezvoltarea unui hub regional de mentenanță, care va deveni un punct de referință pentru întreținerea și reparația aeronavelor, atrăgând clienți din întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.”

De asemenea, relansarea și extinderea operațiunilor va genera noi oportunități de angajare, atât pentru specialiști în domeniul mentenanței aeronautice, cât și pentru personal auxiliar.

În plus, parteneriatul dintre Romaero și Aeroplex Central Europe va aduce în România tehnologii avansate și cunoștințe de specialitate, sporind competitivitatea industriei locale.

Pe termen lung, colaborarea ar putea include activități de producție de piese și componente pentru aviație, stimulând astfel investițiile și creșterea economică, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
aeroplex