Boeing se apropie de finalizarea unui plan de a strânge aproximativ 15 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni ordinare și obligațiuni convertibile obligatorii

Boeing se apropie de finalizarea unui plan de a strânge aproximativ 15 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni ordinare și obligațiuni convertibile obligatorii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:39

Boeing se apropie de finalizarea unui plan de a strânge aproximativ 15 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni ordinare și obligațiuni convertibile obligatorii, deoarece producătorul de avioane dorește să își întărească finanțele afectate de o grevă de lungă dorată, au declarat patru surse familiare cu chestiunea, pentru Reuters.

Compania a declarat, în dosarele depuse la autoritățile de reglementare, că ar putea strânge până la 25 de miliarde de dolari prin acțiuni și obligațiuni, în condițiile în care ratingul său de credit recomandat pentru investiții este în pericol.

Urmărește-ne și pe Google News
Străinii ultra-bogați din Marea Britanie fără domiciliu fiscal în țară cer un regim fiscal similar celui din Italia, pentru a se evita un exod în masă al averilor CITEȘTE ȘI Străinii ultra-bogați din Marea Britanie fără domiciliu fiscal în țară cer un regim fiscal similar celui din Italia, pentru a se evita un exod în masă al averilor
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Una dintre surse a avertizat că o vânzare de 15 miliarde de dolari ar putea să nu fie suficientă pentru ca Boeing să remedieze crizele în curs.

Boeing a anunțat, de asemenea, marți, un acord de credit de 10 miliarde de dolari cu principalii creditori - Bank of America, Citibank, Goldman Sachs și JPMorgan, în timp ce încearcă să iasă dintr-o criză de producție și de reglementare.

Boeing nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Patru surse de investitori și bancare au spus că reprezentanții acelor creditori se întrebau despre interesul pentru o ofertă combinată de noi acțiuni și obligațiuni convertibile obligatorii - obligațiuni hibride care s-ar putea converti în acțiuni la sau înainte de o dată predeterminată.

Compania ar putea vinde acțiuni ordinare noi de aproximativ 10 miliarde de dolari, împreună cu obligațiuni convertibile obligatorii de aproape 5 miliarde de dolari, au spus sursele.

Una dintre cele patru surse a declarat că acordul a fost programat să fie evaluat la scurt timp după raportul Boeing privind veniturile din al treilea trimestru din 23 octombrie. Dar o altă sursă dintre investitori a spus că compania încearcă să evite oatragere de fonduri în timpul grevei de o lună, despre care analiștii estimează că costă grupul zeci de milioane de dolari pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
acțiuni