Procurorii au descoperit cine a fabricat componentele defecte ale avioanelor Boeing

Procurorii au descoperit cine a fabricat componentele defecte ale avioanelor Boeing
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:47

Procurorii italieni au acuzat șapte persoane și doi subcontractori de infracțiuni care includ fraudă și încălcarea regulilor de siguranță a avioanelor, în urma unei investigații asupra pieselor suspectate că ar fi defecte, produse de o companie italiană pentru Boeing, transmite Reuters.

Procurorii au deschis ancheta la sfârșitul anului 2021, după ce Boeing a declarat că unele piese pentru avionul său 787 Dreamliner furnizate de o companie care lucrează pentru grupul aerospațial italian Leonardo au fost fabricate necorespunzător, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul amână interzicerea anumitor mașini diesel, reacții ample
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Anchetatorii au descoperit că doi subcontractanți italieni au folosit forme mai ieftine și neconforme de titan și aluminiu pentru a face anumite piese, economisind sume semnificative de bani pentru costurile materiilor prime, au spus procurorii într-un comunicat, fără a numi subcontractanții sau cele șapte persoane. „

”Acest lucru a dus la realizarea unor piese de avion cu caracteristici de rezistență statică și la stres semnificativ mai scăzute, cu repercusiuni asupra siguranței aviației”, au precizat procurorii din orașul Brindisi.

Experții aerospațiali care lucrează cu procurorii au certificat cel puțin 4.829 de componente neconforme din titan și 1.158 din aluminiu, au spus aceștia.

”Lucrările de expertiză și investigațiile au concluzionat că unele componente structurale neconforme ar putea, pe termen lung, să afecteze siguranța aeronavei, impunând companiei americane să inițieze o campanie extraordinară de întreținere a aeronavei implicate”, au spus aceștia, adăugând că Boeing și Leonardo au fost victimele presupuselor delicte și au cooperat cu ancheta.

Celor șapte persoane și doi subcontractanți li se va acorda acum timp să prezinte orice probe noi în apărarea lor, înainte ca procurorii să decidă dacă vor solicita unui judecător convocarea unui proces. Leonardo a refuzat să comenteze. Boeing a spus că va comenta în timp util.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
piese
italia